TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Османи: Косово стои покрај Украина

Пулс24 - 24.02.2024

Косовската претседателка Вјоса Османи денеска на втората годишнина од почетокот на војната во Украина изјави дека Косово стои покрај таа земја, бидејќи ја знае цената на слободата. „Ние стоиме покрај Украина, бидејќи знаеме како е да се плати ...

Вјоса Османи: Косово е со Украина, знаеме колку е висока цената за слободата

Zoom - 24.02.2024

Претседателката на Косово, Вјоса Османи, изјави дека народот на Косово стои на страната на Украина во борбата против руската агресија, бидејќи знае „колку е висока цената на слободата“, јави дописникот на МИА од Приштина.

Османи: Односите со западните сојузници се егзистенцијални, Косово не може само

Бриф - 23.02.2024

Претседателката на Косово, Вјоса Османи ги повика косовските институции да ги третираат односите со западните сојузници „не само како важни, туку и егзистенцијални“ за иднината на земјата, јави дописникот на МИА од Приштина.

Османи: Нови избори на северот на Косово по потврда за смена на градоначалниците

Макфакс - 23.02.2024

Претседателката на Косово, Вјоса Османи изјави дека по смената на градоначалниците во четири општини на северот на Косово ќе распише нови избори во рок од 30 до 45 дена. „Централната изборна комисија (ЦИК) продолжува со конечното потврдување на ...

Османи: Нови избори на северот на Косово по потврда за смена на градоначалниците

Опсервер - 23.02.2024

Претседателката на Косово, Вјоса Османи изјави дека по смената на градоначалниците во четири општини на северот на Косово ќе распише нови избори во рок од 30 до 45 дена. „Централната изборна комисија (ЦИК) продолжува со конечното потврдување на ...

Османи: Нови избори на северот на Косово по потврда за смена на градоначалниците

Press24 - 23.02.2024

Претседателката на Косово, Вјоса Османи, изјави дека по смената на градоначалниците во четири општини на северот на Косово, ќе распише нови избори во рок од 30 до 45 дена. „Централната изборна комисија (ЦИК) продолжува со конечното потврдување на ...

Османи: Нови избори на северот на Косово по потврда за смена на градоначалниците

Точка - 23.02.2024

Претседателката на Косово, Вјоса Османи, изјави дека по смената на градоначалниците во четири општини на северот на Косово, ќе распише нови избори во рок од 30 до 45 дена. „Централната изборна комисија (ЦИК) продолжува со конечното потврдување на ...

Османи: Односите со западните сојузници се егзистенцијални, Косово не може само

365 - 23.02.2024

Претседателката на Косово, Вјоса Османи ги повика косовските институции да ги третираат односите со западните сојузници „не само како важни, туку и егзистенцијални“ за иднината на земјата, јави дописникот на МИА од Приштина.

Османи: Косово не може само, односите со западните сојузници се егзистенцијални

Слободен Печат - 23.02.2024

Претседателката на Косово, Вјоса Османи ги повика косовските институции да ги третираат односите со западните сојузници „не само како важни, туку и егзистенцијални“ за иднината на земјата, јави дописникот на МИА од Приштина.

Односите со западните сојузници се егзистенцијални, Косово не може само

Пулс24 - 23.02.2024

Претседателката на Косово, Вјоса Османи ги повика косовските институции да ги третираат односите со западните сојузници „не само како важни, туку и егзистенцијални“ за иднината на земјата, јави дописникот на МИА од Приштина.

Османи: Косово не може само, односите со западните сојузници се егзистенцијални

Република - 23.02.2024

Претседателката на Косово, Вјоса Османи ги повика косовските институции да ги третираат односите со западните сојузници „не само како важни, туку и егзистенцијални“ за иднината на земјата, јави дописникот на МИА од Приштина.

Османи: Односите со западните сојузници се егзистенцијални, Косово не може само

MakPress - 25.02.2024

Претседателката на Косово, Вјоса Османи ги повика косовските институции да ги третираат односите со западните сојузници „не само како важни, туку и егзистенцијални“ за иднината на земјата, јави дописникот на МИА од Приштина.

Вјоса Османи: Косово е со Украина, знаеме колку е висока цената за слободата

MakPress - 25.02.2024

Претседателката на Косово, Вјоса Османи, изјави дека народот на Косово стои на страната на Украина во борбата против руската агресија, бидејќи знае „колку е висока цената на слободата“, јави дописникот на МИА од Приштина.