TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Москва забранува секакво хомосексуално однесување на јавно место

Локално - 26.11.2022

Рускиот парламент усвои закон со кој се проширува забраната за „ЛГБТ пропаганда“ и се ограничува „демонстрирањето со ЛГБТ однесување“, што го прави речиси невозможно секое изразување на ЛГБТ начин на живот.

Русија со нов дискриминаторски закон: Не смее ни да се зборува за ЛГБТИК луѓето

Кајгана - 25.11.2022

Руските пратеници ги поддржаа амандманите на постоечкиот закон со кој се забранува дискусија за односите и прашањата на ЛГБТИК јавно или на интернет помеѓу возрасни и деца. Долниот дом на рускиот парламент во четвртокот во трето читање го усвои ...

Рускиот свет контра либералниот Запад: Москва ќе казнува секакво ЛГБТ однесување

Слободен Печат - 26.11.2022

Рускиот парламент одобри нацрт-закон со кој се проширува забраната за „ЛГБТ пропаганда“ и се ограничува „демонстрирањето ЛГБТ однесување“, што го прави речиси невозможно секое изразување на ЛГБТ начин на живот.

Москва со закон против ЛГБТ заедницата: „Традиција, не како либералниот Запад“

Канал5 - 26.11.2022

Рускиот парламент одобри нацрт-закон со кој се проширува забраната за „ЛГБТ пропаганда“ и се ограничува „демонстрирањето на ЛГБТ однесување“, што го прави речиси невозможно секое изразување на ЛГБТ начинот на живот.