TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Пијанистика 1“ од м-р Дирона Соколовска е нова публикација со основи на музичката писменост за пијано

MakPress - 25.11.2022

Новата книга „Пијанистика 1: Основи на музичката писменост за пијано“ на м-р Дирона Соколовска неодамна излезе од печат во издание на „Арс Ламина“. Публикацијата претставува учебно помагало за целосно изучување на техниката на интерпретација на ...

Семинар во Битола со реномираната пијанистка Кристина Светиева

Тера - 25.11.2022

Во музичкото училиште во Битола се одржа семинарот со проф.д-р Кристина Светиева, редовен професор по пијано на Факултетот за музичка уметност во Скопје. На овој семинар настапија млади музички таленти од музичките училишта низ државава.

„Пијанистика 1“ од м-р Дирона Соколовска е нова публикација со основи на музичката писменост за пијано

Независен - 25.11.2022

Новата книга „Пијанистика 1: Основи на музичката писменост за пијано“ на м-р Дирона Соколовска неодамна излезе од печат во издание на „Арс Ламина“. Публикацијата претставува учебно помагало за целосно изучување на техниката на интерпретација на ...

„Пијанистика 1“ од м-р Дирона Соколовска е нова публикација со основи на музичката писменост за пијано

Фактор - 25.11.2022

Новата книга „Пијанистика 1: Основи на музичката писменост за пијано“ на м-р Дирона Соколовска неодамна излезе од печат во издание на „Арс Ламина“. Публикацијата претставува учебно помагало за целосно изучување на техниката на интерпретација на ...

„Пијанистика 1“ од м-р Дирона Соколовска е нова публикација со основи на музичката писменост за пијано

Хаштаг - 25.11.2022

Новата книга „Пијанистика 1: Основи на музичката писменост за пијано“ на м-р Дирона Соколовска неодамна излезе од печат во издание на „Арс Ламина“. Публикацијата претставува учебно помагало за целосно изучување на техниката на интерпретација на ...

Објавена „Пијанистика 1: Основи на музичката писменост за пијано“ на м-р Дирона Соколовска

Република - 25.11.2022

Новата книга „Пијанистика 1: Основи на музичката писменост за пијано“ на м-р Дирона Соколовска неодамна излезе од печат во издание на „Арс Ламина“. Публикацијата претставува учебно помагало за целосно изучување на техниката на интерпретација на ...