TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Израелскиот премиер Нафтали Бенет се повлекува од политиката

Опсервер - 30.06.2022

Израелскиот премиер, Нафтали Бенет, синоќа соопшти дека нема да се кандидира на претстојните парламентарни избори и дека ќе се повлече од политичкиот живот. Како што најави премиерот во заминување, тој ќе остане на вицепремиерската позиција до ...

Во Израел се распадна владата, одат на петти избори во помалку од четири години

МКД - 29.06.2022

Израелскиот парламент Кнесет веројатно ќе се распушти денес, што ќе доведе до петти избори за помалку од четири години, што го турка Израел во политичка несигурност во време на растечки трошоци за живот и меѓународните напори за обнова на ...

Израелскиот парламент ќе се распушти, Лапид треба да ја преземе премиерската функција

Курир - 29.06.2022

Израелскиот парламент, Кнесетот, се очекува денеска да се распушти, со што ќе заврши мандатот на премиерот Нафтали Бенет и неговата влада, а тоа ќе предизвика петти избори за помалку од четири години.

Израелскиот парламент ќе се распушти, Лапид треба да ја преземе премиерската функција

24Инфо - 29.06.2022

Израелскиот парламент, Кнесетот, се очекува денеска да се распушти, со што ќе заврши мандатот на премиерот Нафтали Бенет и неговата влада, а тоа ќе предизвика петти избори за помалку од четири години.

Израелскиот парламент ќе се распушти, Лапид треба да ја преземе премиерската функција

А1 On - 29.06.2022

Израелскиот парламент, Кнесетот, се очекува денеска да се распушти, со што ќе заврши мандатот на премиерот Нафтали Бенет и неговата влада, а тоа ќе предизвика петти избори за помалку од четири години.

Израелскиот парламент ќе се распушти, Лапид треба да ја преземе премиерската функција

Опсервер - 29.06.2022

Израелскиот парламент, Кнесетот, се очекува денеска да се распушти, со што ќе заврши мандатот на премиерот Нафтали Бенет и неговата влада, а тоа ќе предизвика петти избори за помалку од четири години.

Кнесетот се распушти, Израел оди на петти избори во рок од нецели четири години

Денешен - 29.06.2022

Израелскиот парламент, Кнесетот, се очекува денеска да се распушти, со што ќе заврши мандатот на премиерот Нафтали Бенет и неговата влада, а тоа ќе предизвика петти избори за помалку од четири години.

Израелскиот парламент ќе се распушти, a Лапид да ја преземе премиерската функција

Нетпрес - 29.06.2022

Израелскиот парламент, Кнесетот, се очекува денеска да се распушти, со што ќе заврши мандатот на премиерот Нафтали Бенет и неговата влада, а тоа ќе предизвика петти избори за помалку од четири години.

Израелскиот парламент ќе се распушти, Лапид треба да ја преземе премиерската функција

Канал5 - 29.06.2022

Израелскиот парламент, Кнесетот, се очекува денеска да се распушти, со што ќе заврши мандатот на премиерот Нафтали Бенет и неговата влада, а тоа ќе предизвика петти избори за помалку од четири години.

Израелскиот парламент ќе се распушти, Лапид треба да ја преземе премиерската функција

Во Центар - 29.06.2022

– Израелскиот парламент, Кнесетот, се очекува денеска да се распушти, со што ќе заврши мандатот на премиерот Нафтали Бенет и неговата влада, а тоа ќе предизвика петти избори за помалку од четири години.

Израелскиот парламент ќе се распушти, Лапид треба да ја преземе премиерската функција

MakPress - 29.06.2022

Израелскиот парламент, Кнесетот, се очекува денеска да се распушти, со што ќе заврши мандатот на премиерот Нафтали Бенет и неговата влада, а тоа ќе предизвика петти избори за помалку од четири години.

Израелскиот парламент ќе се распушти, Лапид треба да ја преземе премиерската функција

Lider - 29.06.2022

Израелскиот парламент, Кнесетот, се очекува денеска да се распушти, со што ќе заврши мандатот на премиерот Нафтали Бенет и неговата влада, а тоа ќе предизвика петти избори за помалку од четири години.

Израелскиот премиер Нафтали Бенет се повлекува од политиката

Независен - 30.06.2022

Израел – Израелскиот премиер, Нафтали Бенет, синоќа соопшти дека нема да се кандидира на претстојните парламентарни избори и дека ќе се повлече од политичкиот живот. Како што најави премиерот во заминување, тој ќе остане на вицепремиерската позиција ...

Израелскиот премиер Нафтали Бенет се повлекува од политиката

А1 On - 30.06.2022

Израелскиот премиер, Нафтали Бенет, синоќа соопшти дека нема да се кандидира на претстојните парламентарни избори и дека ќе се повлече од политичкиот живот. Како што најави премиерот во заминување, тој ќе остане на вицепремиерската позиција до ...

Израелскиот премиер Нафтали Бенет се повлекува од политиката

Курир - 30.06.2022

Израелскиот премиер, Нафтали Бенет, синоќа соопшти дека нема да се кандидира на претстојните парламентарни избори и дека ќе се повлече од политичкиот живот. Како што најави премиерот во заминување, тој ќе остане на вицепремиерската позиција до ...

Израелскиот премиер Нафтали Бенет се повлекува од политиката

Во Центар - 30.06.2022

Израелскиот премиер, Нафтали Бенет, синоќа соопшти дека нема да се кандидира на претстојните парламентарни избори и дека ќе се повлече од политичкиот живот. Како што најави премиерот во заминување, тој ќе остане на вицепремиерската позиција до ...

Израелскиот премиер Нафтали Бенет се повлекува од политиката

Локално - 30.06.2022

Израелскиот премиер Нафтали Бенет најави дека нема да се кандидира на претстојните парламентарни избори и дека ќе се повлече од политичкиот живот. Како што најави премиерот во заминување, тој ќе остане на вицепремиерската позиција до изборите што ...

Израелскиот премиер Нафтали Бенет се повлекува од политиката

Канал5 - 30.06.2022

Израелскиот премиер, Нафтали Бенет, синоќа соопшти дека нема да се кандидира на претстојните парламентарни избори и дека ќе се повлече од политичкиот живот. Како што најави премиерот во заминување, тој ќе остане на вицепремиерската позиција до ...

Му се смачи: Израелскиот премиер се повлекува од политиката

Република - 30.06.2022

Израелскиот премиер, Нафтали Бенет, соопшти дека нема да се кандидира на претстојните парламентарни избори и дека ќе се повлече од политичкиот живот. Како што најави премиерот во заминување, тој ќе остане на вицепремиерската позиција до изборите што ...