TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Кина рекорден топлотен бран, се преземаат мерки за олеснување на сушата

А1 On - 17.08.2022

Кина презема итни мерки за да донесе повеќе вода во сливот на реката Јангце погоден од суша, распоредувајќи средства за помош, „сеење“ на облаци и развивање нови извори на снабдување, бидејќи рекордниот топлотен бран ги оштетува посевите и влијае на ...

Кина во борба против сушата: Пукаат во небо, отвораат брани, ја селат стоката во помалку погодени региони

Точка - 17.08.2022

Министерството за водни ресурси во средата известило дека сушата во целиот слив на реката Јангце „неповолно влијае на безбедноста на питката вода за руралното население и стоката, односно растот на посевите“.