TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Снежната кралица“ нова премиера на Тетарот за деца и младинци

+инфо - 27.11.2017

Сценографијата е на Кирил Василев, костимограф е Андреј Папаз Ѓоргиевски, а кореографија и сценски движења се на Симона Спировска. Н.У. Театар за деца и младинци-Скопје, во среда премиерно ќе ја изведе претставата „Снежната кралица“ во режија на ...

„Снежната кралица“ премиерно во театар за деца и младинци

Сакам да кажам - 27.11.2017

„ Снежната кралица“ според мотивите на Ханс Кристијан Андересен, по текст на Билјана Крајчевска и режија на Драгана Милошевски- Попова, е новата претстава во Театарот за деца и младинци, која премирено ќе се изведе в среда, во 19 часот.

„Снежната кралица“ нова премиера на Тетарот за деца и младинци

А1 On - 27.11.2017

Н.У. Театар за деца и младинци-Скопје, во среда премиерно ќе ја изведе претставата „Снежната кралица“ во режија на Драгана Милошевски – Попов, по текст на Билјана Крајчевска. Катарина Илиевска Силјановска в.д.

„Снежната кралица“ нова премиера на Тетарот за деца и младинци

Канал 77 - 27.11.2017

Театарот за деца и младинци-Скопје в среда премиерно ќе ја изведе претставата „Снежната кралица“ во режија на Драгана Милошевски – Попов, по текст на Билјана Крајчевска. Катарина Илиевска Силјановска в.д.

„Снежната кралица“ нова премиера на Тетарот за деца и младинци

Скопје инфо - 27.11.2017

Н.У. Театар за деца и младинци-Скопје, во среда премиерно ќе ја изведе претставата „Снежната кралица“ во режија на Драгана Милошевски – Попов, по текст на Билјана Крајчевска. Катарина Илиевска Силјановска в.д.

„Снежната кралица“ премиерно во Тетарот за деца и младинци

Екран - 27.11.2017

Детската фантазија е нешто бесконечно и нешто што треба да ни предизвика и кај нас инспирација за да успееме да ја задржиме и да ја продолжиме низ оваа претстава, низ овој текст, низ овој начин на игра… Н.У.

„Снежната кралица“ пристигнува во Театарот за деца и младинци

Факултети - 28.11.2017

Претставата „Снежната кралица“ по текст на Билјана Крајчевска, а во режија на Драгана Милошевски-Попов, ќе биде премиерно изведена утре (29 ноември) во Театарот за деца и младинци. Станува збор за текст инспириран од познатата приказна на Ханс ...