TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Хемофиличарите ќе го одбележат светскиот ден со апел за подобар третман

Канал5 - 17.04.2018

„Споделувањето на знаењето не прави посилни“ е мото на годинашното одбележување на Светскиот ден на хемофилијата 17 Април, организирано од Светската федерација за хемофилија. На глобалното одбележување се придружува и Здружението на хемофиличарите ...

Денеска е Светски ден на хемофилијата: Споделувањето на знаење нè прави посилни

Panacea.mk - 17.04.2018

Светскиот ден на хемофилија се фокусира на важноста од едукација на пациентите со хемофилија и јавноста за нарушувањата на крвавењето О дбележувањето на Светскиот ден на хемофилијата го започнала Светската федерација на хемофилија (World Federation ...

Мајки на деца со хемофилија: Се тресеме дали ќе има лекови, помагала, операции и во грч сме поради секоја модринка...

Факултети - 17.04.2018

Денес е Светски ден на хемофилијата. Соња Димовска за Деца.мк раскажа со што сѐ се соочува секој ден со нејзиниот деветгодишен Матеј, а Лилјана Рајчевска, која е и претседателка на Здружението на хемофиличари на Македонија, низ што сѐ минувале ...

Хемофиличарите ќе го одбележат светскиот ден со апел за подобар третман

Сител - 17.04.2018

„Споделувањето на знаењето не прави посилни“ е мото на годинашното одбележување на Светскиот ден на хемофилијата 17 Април, организирано од Светската федерација за хемофилија. На глобалното одбележување се придружува и Здружението на хемофиличарите ...

Хемофиличарите ќе го одбележат светскиот ден со апел за подобар третман

А1 On - 17.04.2018

„Споделувањето на знаењето не прави посилни“ е мото на годинашното одбележување на Светскиот ден на хемофилијата 17 Април, организирано од Светската федерација за хемофилија. На глобалното одбележување се придружува и Здружението на хемофиличарите ...

Хемофиличарите ќе го одбележат светскиот ден со апел за подобар третман

CivilMedia - 17.04.2018

„Споделувањето на знаењето не прави посилни“ е мото на годинашното одбележување на Светскиот ден на хемофилијата 17 Април, организирано од Светската федерација за хемофилија. На глобалното одбележување се придружува и Здружението на хемофиличарите ...

Хемофиличарите ќе го одбележат светскиот ден со апел за подобар третман

24 Вести - 17.04.2018

„Споделувањето на знаењето не прави посилни“ е мото на годинашното одбележување на Светскиот ден на хемофилијата 17 Април, организирано од Светската федерација за хемофилија. На глобалното одбележување се придружува и Здружението на хемофиличарите ...