TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пејсмејкер за мозокот - го подобрува животот на луѓето со невролошки проблеми

Факултети - 14.02.2018

Фото: Flickr Отклучувањето на човечкиот мозок е една од најголемите цели на невротехнологијата во последниве години. Сега, уште еден тим создаде имплант за мозокот за да ја подобри когнитивната функција и овој пат можеби е чекор поблиску до ...

Со мозочни импланти до подобра човечка меморија

Кајгана - 12.02.2018

Најнов софтвер, кој се однесува на машинско учење, успеал да го поттикне човечкиот мозок подобро да памети работи. И покрај тоа што електричната стимулација на мозокот не е нова идеја во светот на науката, досега беше многу тешко да се направи ...

Научниците успеале со мозочни импланти да ја подобрат човечката меморија

Локално - 12.02.2018

Најнов софтвер, кој се однесува на машинско учење, успеал да го поттикне човечкиот мозок подобро да памети работи. И покрај тоа што електричната стимулација на мозокот не е нова идеја во светот на науката, досега беше многу тешко да се направи ...

Мозочните импланти ја подобруваат човечката меморија

USB - 13.02.2018

Најнов софтвер, кој се однесува на машинско учење, успеал да го поттикне човечкиот мозок подобро да памети работи. И покрај тоа што електричната стимулација на мозокот не е нова идеја во светот на науката, досега беше многу тешко да се направи ...

Подобрена меморија со мозочни импланти

КадеВечер - 14.02.2018

Најнов софтвер, кој се однесува на машинско учење, успеал да го поттикне човечкиот мозок подобро да памети работи. И покрај тоа што електричната стимулација на мозокот не е нова идеја во светот на науката, досега беше многу тешко да се направи ...