TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Виетнам нема ниту еден смртен случај од Ковид-19. Како успеа во тоа?

Факултети - 01.06.2020

За скептиците, официјалните бројки на Виетнам можеби се чинат премногу добри за да бидат вистинити. Но, Гај Твајитс, лекар за заразни болести, кој работи во една од главните болници назначени од виетнамската влада за лекување пациенти од Ковид-19, ...

Како во Виетнам, земја со 97 милиони жители, никој не умрел од коронавирусот?

МКД - 31.05.2020

Кога епидемијата на коронавирусот беше на врвот, а остатокот од светот се сврте кон примерите од Аазија за да ја најде најдобрата стратегија за зауздување на ширењето на новата болест, најмногу внимание им беше посветено на Јужна Кореја, Тајван и ...

Виетнам има 97 милиони луѓе. И нула ковид жртви.

Оff.net - 30.05.2020

Изгорени од претходните епидемии и поучени од искуството дека во случај на голема беља, никој друг нема да им помогне освен самите себе, Виетнам почна да се подготвува за коронавирусот уште кога СЗО тврдеше дека не се пренесува од човек на човек.

Земја со 97 милиони жители нема жртва од коронавирус

Локално - 30.05.2020

Јужна Кореја, Тајван и Хонг Конг се истакнати како примери на успешна борба со Ковид 19, но успехот постигнат од Виетнам е занемарен, проценува Си-Ен-Ен. Земјата со население од 97 милиони не објави починати од коронавирус, а има само 328 потврдени ...

Земја со 97 милиони жители, а нема ниту еден смртен случај од ковид-19: Како Виетнам успеа во тоа?

+инфо - 01.06.2020

Јужна Кореја, Тајван и Хонг Конг се истакнати како примери на успешна борба со Ковид 19, но успехот постигнат од Виетнам е занемарен, проценува Си-Ен-Ен. Земјата со население од 97 милиони не пријавила ниту еден смртен случај од коронавирус, а има ...