TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Вечер на Живко Чинго во охридско Велгошти

+инфо - 13.08.2019

Во охридското село Велгошти вечерва традиционално ќе се одржи културната манифестацијата „Вечер на Живко Чинго“, како одбележување на годишнината од раѓањето на големиот писател и раскажувач.

Вечер на Живко Чинго

OhridNews - 13.08.2019

Во Велгошти, охридско, вечерва, 13 август, во атарот на црквата „Св. Пекта“, во организација на Општина Охрид, ќе се одржи традиционалната културна манифестација „Вечер на Живко Чинго“. Чествувањето ќе започне со полагање цвеќе пред ...

„Вечер на Живко Чинго“ во охридско Велгошти

Независен - 13.08.2019

Во охридското село Велгошти вечерва традиционално ќе се одржи културната манифестацијата „Вечер на Живко Чинго“, како одбележување на годишнината од раѓањето на големиот писател и раскажувач.

„Вечер на Живко Чинго“

Република - 13.08.2019

Во Велгошти, охридско, вечерва, 13 август, во атарот на црквата „Св. Петка“, во организација на Општина Охрид, ќе се одржи традиционалната културна манифестација „Вечер на Живко Чинго“. Чествувањето ќе започне со полагање цвеќе пред ...

Традиционалната кулутрна манифестација „Вечер на Живко Чинго“ во охридско Велгошти

Опсервер - 13.08.2019

Во охридското село Велгошти вечерва традиционално ќе се одржи културната манифестацијата „Вечер на Живко Чинго“, како одбележување на годишнината од раѓањето на големиот писател и раскажувач.

„Вечер на Живко Чинго“ во охридско Велгошти

Вечер - 13.08.2019

Во охридското село Велгошти вечерва традиционално ќе се одржи културната манифестацијата „Вечер на Живко Чинго“, како одбележување на годишнината од раѓањето на големиот писател и раскажувач.

Традиционалната кулутрна манифестација „Вечер на Живко Чинго“ во охридско Велгошти

MakPress - 13.08.2019

Во охридското село Велгошти вечерва традиционално ќе се одржи културната манифестацијата „Вечер на Живко Чинго“, како одбележување на годишнината од раѓањето на големиот писател и раскажувач.

Традиционалната кулутрна манифестација „Вечер на Живко Чинго“ во охридско Велгошти

1tv - 13.08.2019

Во охридското село Велгошти вечерва традиционално ќе се одржи културната манифестацијата „Вечер на Живко Чинго“, како одбележување на годишнината од раѓањето на големиот писател и раскажувач.