TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Самоубиството е втора главна причина за смртноста кај младите, велат од СЗО

Макфакс - 11.09.2019

Секои 40 секунди една личност умира поради извршено самоубиство, пренесува Светската здравствена организација (СЗО) по повод Светскиот ден за превенција на самоубиствата, 10 септември. Според податоците на СЗО, околу 800.000 лица годишно умираат ...

На секои 40 секунди, некој во светот се самоубива

Локално - 10.09.2019

Во целиот свет, по една личност, на секои 40 секунди, си го одзема својот живот и повеќе луѓе умираат од самоубиство секоја година отколку во војна. Според податоците на Светската здравствена организација, цитирани од Ројтерс.

СЗО: На секои 40 секунди некој во светот си го одзема животот

Опсервер - 10.09.2019

Во светот, на секои 40 секунди по едно лице си го одзема сопствениот живот, се вели во извештајот на Светската здравствена организација (СЗО). Според извештајот, повеќе луѓе умираат секоја година како резултат на самоубиство, отколку во војна.

СВЕТСКИ ДЕН ЗА ЗАШТИТА ОД САМОУБИСТВО: Само два збора можат да направат разлика

Слободен Печат - 10.09.2019

Според податоците на СЗО, една од 10.000 личности извршува самоубиство. На секои три самоубиства на машко лице, се самоубива една жена... Во 2018 година во Македонија, според податоците од Државниот завод за статистика, од вкупниот број смртни ...

Самоубиството е втора главна причина за смртноста кај младите

Н.Македонија - 11.09.2019

Секои 40 секунди една личност умира поради извршено самоубиство, пренесува Светската здравствена организација (СЗО) по повод Светскиот ден за превенција на самоубиствата, 10 септември. Според податоците на СЗО, околу 800.000 лица годишно умираат ...

СЗО: На секои 40 секунди некој во светот си го одзема животот

Факултети - 10.09.2019

Во светот, на секои 40 секунди по едно лице си го одзема сопствениот живот, се вели во извештајот на Светската здравствена организација (СЗО). Според извештајот, повеќе луѓе умираат секоја година како резултат на самоубиство отколку во војна.

СЗО: На секои 40 секунди има по едно самоубиство, помалку луѓе умираат во војни

Курир - 10.09.2019

Во светот, на секои 40 секунди по едно лице си го одзема сопствениот живот, се вели во извештајот на Светската здравствена организација (СЗО). Според извештајот, повеќе луѓе умираат секоја година како резултат на самоубиство, отколку во војна.

На секои 40 секунди има по едно самоубиство, помалку луѓе умираат во војни

Пулс24 - 10.09.2019

Во светот, на секои 40 секунди по едно лице си го одзема сопствениот живот, се вели во извештајот на Светската здравствена организација (СЗО). Според извештајот, повеќе луѓе умираат секоја година како резултат на самоубиство, отколку во војна.

СЗО: На секои 40 секунди има по едно самоубиство, помалку луѓе умираат во војни

Кумановски м. - 12.09.2019

Во светот, на секои 40 секунди по едно лице си го одзема сопствениот живот, се вели во извештајот на Светската здравствена организација (СЗО). Според извештајот, повеќе луѓе умираат секоја година како резултат на самоубиство, отколку во војна.