TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пад на интелигенцијата кај младите, покажува ново истражување

Радио МОФ - 13.06.2018

Ново научно истражување покажува благо опаѓање на коефициентот на интелигенција кај младите луѓе во последниве неколку децении. Падот веројатно почнал со генерацијата родена во 1975 година и покажува промена на трендот, каде во поголемиот дел на ...

Се намалува коефициентот на интелегенција кај младите

Н.Македонија - 13.06.2018

Ново истражување во Норвешка покажало дека нивото на интелегенција кај младите луѓе се повеќе се намалува. Во изминатите 90 години интелегенцијата кај младите рамномерно се зголемувала во просек три поени по генерација, и тој феномен е наречен Флин ...

Нивото на интелегенција кај младите се намалува

Пулс24 - 13.06.2018

Ново истражување во Норвешка покажало дека нивото на интелегенција кај младите луѓе се повеќе се намалува. Во изминатите 90 години интелегенцијата кај младите рамномерно се зголемувала во просек три поени по генерација, и тој феномен е наречен Флин ...

Ново истражување покажува дека нивото на интелегенција кај младите се намалува

Слободен Печат - 13.06.2018

Ново истражување во Норвешка покажало дека нивото на интелегенција кај младите луѓе се повеќе се намалува. Во изминатите 90 години интелегенцијата кај младите рамномерно се зголемувала во просек три поени по генерација, и тој феномен е наречен Флин ...

Научници: Нивото на интелегенција кај младите се намалува

Вечер - 13.06.2018

Ново истражување во Норвешка покажало дека нивото на интелегенција кај младите луѓе се повеќе се намалува. Во изминатите 90 години интелегенцијата кај младите рамномерно се зголемувала во просек три поени по генерација, и тој феномен е наречен Флин ...

Истражување: Се намалува коефициентот на интелегенција кај младите

Радар - 13.06.2018

Ново истражување во Норвешка покажало дека нивото на интелегенција кај младите луѓе се повеќе се намалува. Во изминатите 90 години интелегенцијата кај младите рамномерно се зголемувала во просек три поени по генерација, и тој феномен е наречен Флин ...

Нивото на интелигенција кај младите се намалува

Канал5 - 13.06.2018

Ново истражување во Норвешка покажало дека нивото на интелегенција кај младите луѓе се повеќе се намалува. Во изминатите 90 години интелегенцијата кај младите рамномерно се зголемувала во просек три поени по генерација, и тој феномен е наречен Флин ...

Научно потврдено: Mладите стануваат се помалку интелегентни

Студенти - 13.06.2018

Ново истражување во Норвешка покажало дека нивото на интелегенција кај младите луѓе се повеќе се намалува. Во изминатите 90 години интелегенцијата кај младите рамномерно се зголемувала во просек три поени по генерација, и тој феномен е наречен Флин ...

Научници: Нивото на интелегенција кај младите се намалува

А1 On - 15.06.2018

Ново истражување во Норвешка покажало дека нивото на интелегенција кај младите луѓе се повеќе се намалува. Во изминатите 90 години интелегенцијата кај младите рамномерно се зголемувала во просек три поени по генерација, и тој феномен е наречен Флин ...