Колач ЕЛИЗАБЕТА – Не се пече и не се вари, готов е за 15 минути, се топи во уста Приготвувањето на колачот трае 15 минути и веќе после 1-2 часа можете да го послужете како колач или како торта. Од оваа количина ќе добиете торта од 20-тина парчиња.
Здраво на сите, јас сум Ебру од Турција и со вас сакам да го споделам рецептот за овој вкусен, но пред сè здрав колач. Имам 2 готвачки сертификати, а со моето искуство се обидувам рецептите да ги подобрам и да ги направам поздрави.
Неодолив колач со јогурт… Состојки за тесто: 3 шолји јогурт 1/2 шолја масло 1 лажичка сода бикарбона 2 лажици какао 3 шолји брашно 400 гр 3 шолји шеќер 400 гр Состојки за фил: 100 гр маргарин 100 гр чоколадо 10 лажици млеко 10 лажици шеќер Начинот ...
Највкусниот рецепт од тефтерот на баба ми За претстојните празници, а особено за новогодишната ноќ ви предлагаме да направите еден убав колач кој нашите баби постојано го приготвуваа. СОСТОЈКИ: * 150 гр ореви * 2 јајца * 60 гр шеќер * ванилин шеќер ...