TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Истражување за Западен Балкан: Дигитализацијата не зазема голем дел од административните промени

Радио МОФ - 22.01.2021

„Дигитализацијата не зазема голем дел од административните промени. Владите треба да воспостават портали кои ќе нудат е-услуги на едно место. Најефиксана имплементација на е-услуги има за бизнис секторот, но потребно е уште повеќе.

Дигиталната писменост најголем предизвик за имплементацијата на е-услугите на Западен Балкан

Независен - 22.01.2021

Сите услуги да се од една точка и граѓаните да можат со неколку клика да ја добијат услугата која им треба, воедно, да се работи на тоа граѓаните да добијат адекватна едукација со која што ќе можат да се адаптираат кон користењето на дигиталните ...

Пандемијата со ковид-19 покажа колку е важно услугите од институциите да се добиваат онлајн

Мета - 22.01.2021

Пандемијата со ковид-19 уште повеќе ја потенцираше важноста и потребата од дигатилизација на институционалните услуги, нивно поедноставување, како и описменување на граѓаните за онлајн користење на тие услуги, наместо традиционално чекање на шалтери.

Дигиталната писменост најголем предизвик за имплементацијата на е-услугите на Западен Балкан

Опсервер - 22.01.2021

– Сите услуги да се од една точка и граѓаните да можат со неколку клика да ја добијат услугата која им треба, воедно, да се работи на тоа граѓаните да добијат адекватна едукација со која што ќе можат да се адаптираат кон користењето на дигиталните ...

Дигиталната писменост најголем предизвик за имплементацијата на е-услугите на Западен Балкан

24Инфо - 22.01.2021

Сите услуги да се од една точка и граѓаните да можат со неколку клика да ја добијат услугата која им треба, воедно, да се работи на тоа граѓаните да добијат адекватна едукација со која што ќе можат да се адаптираат кон користењето на дигиталните ...

Дигиталната писменост најголем предизвик за имплементацијата на е-услугите на Западен Балкан

MakPress - 22.01.2021

Сите услуги да се од една точка и граѓаните да можат со неколку клика да ја добијат услугата која им треба, воедно, да се работи на тоа граѓаните да добијат адекватна едукација со која што ќе можат да се адаптираат кон користењето на дигиталните ...

Дигиталната писменост најголем предизвик за имплементацијата на е-услугите на Западен Балкан

Либертас - 22.01.2021

– Сите услуги да се од една точка и граѓаните да можат со неколку клика да ја добијат услугата која им треба, воедно, да се работи на тоа граѓаните да добијат адекватна едукација со која што ќе можат да се адаптираат кон користењето на дигиталните ...

Дигиталната писменост најголем предизвик за имплементацијата на е-услугите на Западен Балкан

Frontline - 22.01.2021

Сите услуги да се од една точка и граѓаните да можат со неколку клика да ја добијат услугата која им треба, воедно, да се работи на тоа граѓаните да добијат адекватна едукација со која што ќе можат да се адаптираат кон користењето на дигиталните ...