TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Херој спречил поголем масакр, му ја истргал пушката на убиецот од Нов Зеланд

Макфакс - 15.03.2019

Еден од преживеаните во крвавиот напад во Нов Зеланд, е Сајед Мажарудин, кој откри како бил спречн поголем масакр. Тој рекол дека во џамијата Линвуд имало околу 60 до 70 верници, кога се случил нападот.

Херој спречил поголем масакр, му ја истргал пушката на напаѓачот од Нов Зеланд

24Инфо - 15.03.2019

Еден од преживеаните во крвавиот напад во Нов Зеланд, е Сајед Мажарудин, кој откри како бил спречн поголем масакр. Тој рекол дека во џамијата Линвуд имало околу 60 до 70 верници, кога се случил нападот.