TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Св. Кирил и Св. Методиј

OhridNews - 24.05.2019

Светите браќа Кирил и Методиј се основоположници на словенската писменост и литература и се заслужни за културниот развој на сите словенски народи. Родени се во Солун во семејство на висок византиски службеник.

Герамитчиоски и Коруновски во трка за нов ректор

Тера - 23.05.2019

Постапката за избор на Ректор на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола се одвива непречено, во согласност со Роковникот на активности, велат од ректоратот. Ректор се избира од редот на редовните професори на слободни, непосредни и тајни ...

Зошто Меѓународниот Балкански Универзитет е најдобриот избор за квалитетни студии кои водат до успешна кариера

24Инфо - 23.05.2019

Меѓународниот Балкански Универзитет (МБУ) нуди предности коишто секако го издвојуваат и го ставаат во фокусот на студентите кои се во потрага по квалитетни студии. Овие предности се однесуваат подеднакво и на образовниот, но и на кариерниот сегмент ...

Свечена академија по повод 70 години на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“

Макфакс - 22.05.2019

Премиерот Зоран Заев вечерва се обрати на свечената академија по повод 70-годишнината од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, која се одржа во Национална Филхармонија и со која отпочнаа активностите од програмата по повод јубилејот на ...

Зошто Меѓународниот Балкански Универзитет е најдобриот избор за квалитетни студии кои водат до успешна кариера

Студенти - 23.05.2019

Меѓународниот Балкански Универзитет (МБУ) нуди предности коишто секако го издвојуваат и го ставаат во фокусот на студентите кои се во потрага по квалитетни студии. Овие предности се однесуваат подеднакво и на образовниот, но и на кариерниот сегмент ...

Заев: УКИМ ја препозна својата мисија и обврска да ги постигне европските норми

Независен - 22.05.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија вo вторник вечер се обрати на свечената академија по повод 70 годишнината од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, која се одржа во Национална Филхармонија, и со која отпочнаа активностите од ...

Зошто Меѓународниот Балкански Универзитет е најдобриот избор за квалитетни студии кои водат до успешна кариера

Centar - 23.05.2019

Меѓународниот Балкански Универзитет (МБУ) нуди предности коишто секако го издвојуваат и го ставаат во фокусот на студентите кои се во потрага по квалитетни студии. Овие предности се однесуваат подеднакво и на образовниот, но и на кариерниот сегмент ...

УКИМ прослави 70 години од формирањето

AKO - 22.05.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија вечерва се обрати на свечената академија по повод 70 годишнината од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, која се одржа во Национална Филхармонија, и со која отпочнаа активностите од ...

Заев: УКИМ ја препозна својата мисија и обврска да ги постигне европските норми и стандарди достојно на своите ...

Press24 - 22.05.2019

Претседателот на Владата на Република Македонија вечерва се обрати на свечената академија по повод 70 годишнината од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, која се одржа во Национална Филхармонија, и со која отпочнаа активностите од програмата по ...

Заев: УКИМ ја препозна својата мисија и обврска да ги постигне европските норми и стандарди достојно на своите ...

Сител - 22.05.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија вечерва се обрати на свечената академија по повод 70 годишнината од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, која се одржа во Национална Филхармонија, и со која отпочнаа активностите од ...

Заев: УКИМ ја препозна својата мисија и обврска да ги постигне европските норми и стандарди достојно на своите ...

Скопје инфо - 22.05.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија вечерва се обрати на свечената академија по повод 70 годишнината од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, која се одржа во Национална Филхармонија, и со која отпочнаа активностите од ...

Свечена академија по повод 70 години на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“

Точка - 22.05.2019

Премиерот Зоран Заев вечерва се обрати на свечената академија по повод 70-годишнината од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, која се одржа во Национална Филхармонија и со која отпочнаа активностите од програмата по повод јубилејот на ...

Заев: УКИМ ја препозна својата мисија и обврска да ги постигне европските норми и стандарди достојно на своите ...

MTM - 22.05.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија вечерва се обрати на свечената академија по повод 70 годишнината од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј", која се одржа во Национална Филхармонија, и со која отпочнаа активностите од ...

Заев: Историјата на УКИМ е и историја на нашата земја

МКД - 22.05.2019

Премиерот Зоран Заев синоќа се обрати на свечената академија по повод 70 годишнината од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, која се одржа во Национална Филхармонија, и со која отпочнаа активностите од програмата по повод јубилејот на ...

Заев по повод јубилејот на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“: УКИМ ја препозна својата мисија и обврска да постигне ...

iPortal - 22.05.2019

Премиерот Зоран Заев вчеравечер се обрати на свечената академија по повод 70 годишнината од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, која се одржа во Национална Филхармонија, и со која отпочнаа активностите од програмата по повод јубилејот на ...

Уким ги достигна европските стандарди, рече Заев на одбележувањето на 70-годишнината на Универзитетот

Сакам да кажам - 22.05.2019

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во седумдецениското постоење создаваше институции кои помогнаа во создавањето на државноста, ја препозна својата мисија и во обврската да постигне европски норми и стандарди во сите области на своето дејствување, ...

ВИДЕО: Свечена академија по повод 70 години на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“

А1 On - 22.05.2019

Премиерот Зоран Заев вечерва се обрати на свечената академија по повод 70-годишнината од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, која се одржа во Национална филхармонија и со која почнаа активностите од програмата по повод јубилејот на Универзитетот ...