TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дирекцијата за заштита веднаш на терен: Битолчанец нашол граната во двор

Press24 - 24.03.2019

Во 08,35 часот во СВР-Битола, Л.А. од селото Лажел, пријавил дека во дворот од неговата куќа пронашол една стара неексплодирана артилериска граната калибар 75мм од Првата светска војна. Од страна на пиротехничар од Дирекција за заштита и спасување, ...

Неексплодирани гранати од Првата светска војна најдени во битолско

Курир - 24.03.2019

На 23.03.2019 година во 08:35 часот во СВР-Битола, Л.А. од с.Лажел, пријавил дека во дворот од неговата куќа пронашол една стара неексплодирана артилериска граната калибар 75мм од Првата светска војна.

Неексплодирана артилериска граната пронајдена во нивa

Скопје1 - 24.03.2019

На 23.03.2019 година во 14,30 часот во СВР-Битола, Љ.Б. од с.Крклино-битолско, пријавил дека во нива лоцирана на 300 метри од стара Кукуречанска раскрсница, при изведување земјоделски работи пронашол една неексплодирана артилериска граната калибар ...

Во двор и нива во битолско пронајдени неексплодирани гранати од Првата светска војна

Макфакс - 24.03.2019

Вчера две лица на две различни локации во битолско пронашле неекслодирани гранати од Првата светска војна, соопшти МВР. Маж од селото Лажел, пријавил дека во дворот од неговата куќа пронашол стара артилериска граната со калибар 75 милиметри.

Битолчанец пронашал бомба во дворот од прва светска војна

24Инфо - 24.03.2019

На 23.03.2019 година во 08,35 часот во СВР-Битола, Л.А. од с.Лажел, пријавил дека во дворот од неговата куќа пронашол една стара неексплодирана артилериска граната калибар 75мм од Првата светска војна.

Во дворот од куќата пронашол стара неексплодирана артилериска граната

Скопје1 - 24.03.2019

На 23.03.2019 година во 08,35 часот во СВР-Битола, Л.А. од с.Лажел, пријавил дека во дворот од неговата куќа пронашол една стара неексплодирана артилериска граната калибар 75мм од Првата светска војна.

Во двор од семејна куќа пронашол артилериска граната од Прва светска војна

Фокус - 24.03.2019

Вчера утрото жител на с. Лажел пријавил дека пронашол неексплодирана артилериска граната од Прва светска војна. „На 23.03.2019 година во 08,35 часот во СВР-Битола, Л.А. од с.Лажел, пријавил дека во дворот од неговата куќа пронашол една стара ...

Во еден ден пронајдени две неексплодирани гранати од Првата светска војна

еМагазин - 24.03.2019

На 23.03.2019 година во 08,35 часот во СВР-Битола, Л.А. од с.Лажел, пријавил дека во дворот од неговата куќа пронашол една стара неексплодирана артилериска граната калибар 75мм од Првата светска војна.

Во дворот пронашол граната

МКД - 24.03.2019

Во 08,35 часот во СВР-Битола, Л.А. од селото Лажец битолско, пријавил дека во дворот од неговата куќа пронашол една стара неексплодирана артилериска граната калибар 75мм од Првата светска војна.

Во битолско пронајдени неексплодирани гранати од Првата светска војна

А1 On - 24.03.2019

Вчера две лица на две различни локации во битолско пронашле неекслодирани гранати од Првата светска војна, соопшти МВР. Маж од селото Лажел, пријавил дека во дворот од неговата куќа пронашол стара артилериска граната со калибар 75 милиметри.

Неексплодирани артилериски гранати пронајдени во Битолско

+инфо - 24.03.2019

Вчера во 08.35 часот во СВР-Битола, Л.А. од село Лажел пријавил дека во дворот од неговата куќа пронашол една стара неексплодирана артилериска граната калибар 75мм од Првата светска војна, соопшти Министерството за внатрешни работи.

Неексплодирани артилериски гранати пронајдени во Битолско

Република - 24.03.2019

Вчера во 08.35 часот во СВР-Битола, Л.А. од село Лажел пријавил дека во дворот од неговата куќа пронашол една стара неексплодирана артилериска граната калибар 75мм од Првата светска војна, соопшти Министерството за внатрешни работи.

Две неексплодирани гранати пронајдени во битолско

Тера - 24.03.2019

На 23.03.2019 година во 14,30 часот во СВР-Битола, лице. од с.Крклино-битолско, пријавил дека во нива лоцирана на 300 метри од стара Кукуречанска раскрсница, при изведување земјоделски работи пронашол една неексплодирана артилериска граната калибар ...

Во двор и нива во битолско пронајдени неексплодирани гранати од Првата светска војна

Centar - 24.03.2019

Вчера две лица на две различни локации во битолско пронашле неекслодирани гранати од Првата светска војна, соопшти МВР. Маж од селото Лажел, пријавил дека во дворот од неговата куќа пронашол стара артилериска граната со калибар 75 милиметри.

Во нива лоцирана на 300 метри од стара Кукуречанска раскрсница пронајдена е неексплодирана артилериска граната калибар ...

Опсервер - 25.03.2019

На 23.03.2019 година во 14,30 часот во СВР-Битола, Љ.Б. од с.Крклино-битолско, пријавил дека во нива лоцирана на 300 метри од стара Кукуречанска раскрсница, при изведување земјоделски работи пронашол една неексплодирана артилериска граната калибар ...

Битолчанец во дворот пронашол граната од Првата светска војна

MakPress - 25.03.2019

На 23.03.2019 година во 08,35 часот во СВР-Битола, Л.А. од с.Лажел, пријавил дека во дворот од неговата куќа пронашол една стара неексплодирана артилериска граната калибар 75мм од Првата светска војна.

Во дворот пронашол една стара неексплодирана артилериска граната калибар 75мм

Опсервер - 25.03.2019

На 23.03.2019 година во 08,35 часот во СВР-Битола, Л.А. од с.Лажел, пријавил дека во дворот од неговата куќа пронашол една стара неексплодирана артилериска граната калибар 75мм од Првата светска војна.