TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Британскиот сој на вирусот сè поблизу до Македонија – по Србија, потврден и во Словенија

Expres - 25.01.2021

Откако Србија го потврди првиот случај на новиот, британски сој на коронавирусот, тоа го стори и Словенија. Словенечкиот премиер Јанез Јанша соопшти дека вирусот го донел маж од Косово со привремен престој во Словенија, а кој се вратил од Белгија, ...

Британскиот вид на коронавирусот откриен и во Словенија, заразен маж од Косово

Слободен Печат - 24.01.2021

Словенечкиот премиер Јанез Јанша соопшти денеска дека во земјата е откриен првиот случај на таканаречениот британски вид на коронавирус кај маж од Косово кој има привремено престојувалиште во Словенија, а се вратил од Белгија.

Во Словенија потврден новиот вид на коронавирус

Макфакс - 24.01.2021

Поради можноста во Словенија да има поголем број на случаи на т.н. англиски вид коронавирус, словенечката влада ќе ги преиспита одлуките за олеснување на мерките следната недела, објави словенечкиот премиер Јанез Јанша на вонредна прес-конференција.

Во Словенија откриен англискиот вид на коронавирус, пристигнал од Белгија

Локално - 24.01.2021

Словенечкиот премиер Јанез Јанша денес објави дека првиот случај на т.н. англиски вид на коронавирус е откриен кај маж од Косово кој има привремен престој во Словенија и кој се вратил од Белгија. Белгиските власти биле информирани за овој случај.

Во Словенија потврден новиот вид на коронавирус

Вечер - 24.01.2021

Словенечкиот премиер, Јанез Јанша, на вонредна прес-конференција, објави дека во земјата е потврден првиот случај на инфекција со англискиот вид на коронавирус. Станува збор за косовски државјанин кој престојува во Словенија, а кој се вратил од ...

Во Словенија потврден новиот вид на коронавирус

24Инфо - 24.01.2021

Словенечкиот премиер, Јанез Јанша, на вонредна прес-конференција, објави дека во земјата е потврден првиот случај на инфекција со англискиот вид на коронавирус. Станува збор за косовски државјанин кој престојува во Словенија, а кој се вратил од ...

Во Словенија потврден новиот вид на коронавирус

Либертас - 24.01.2021

Словенечкиот премиер, Јанез Јанша, на вонредна прес-конференција, објави дека во земјата е потврден првиот случај на инфекција со англискиот вид на коронавирус. Станува збор за косовски државјанин кој престојува во Словенија, а кој се вратил од ...

Во Словенија потврден новиот вид на коронавирус

Н.Македонија - 24.01.2021

Словенечкиот премиер, Јанез Јанша, на вонредна прес-конференција, објави дека во земјата е потврден првиот случај на инфекција со британскиот вид на коронавирус. Станува збор за косовски државјанин кој престојува во Словенија, а кој се вратил од ...

Во Словенија потврден новиот сој на коронавирус

Вечер Прес - 24.01.2021

Словенечкиот премиер, Јанез Јанша, на вонредна прес-конференција, објави дека во земјата е потврден првиот случај на инфекција со англискиот вид на коронавирус. Станува збор за косовски државјанин кој престојува во Словенија, а кој се вратил од ...