TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се одржаа традиционалните „Странчинарски игри“ во Мокриево

MakPress - 14.01.2020

Во селото Мокриево, во општина Ново Село, се одржаа традиционалните „Странчинарски игри“, кои секоја година се организираат во чест на празникот Василица. На годинашниве игри учествуваа карневалски групи од Бугарија, од земјава и локални групи.

Утре во Мокриево ќе се оддржат познатите „станчинарски игри“

Струмица Денес - 13.01.2020

На 14-ти јануари во с.Мокриево се одржуваат “Странчинарски игри”. Ден кога странчинарите ја посетуваат секоја куќа во селото,а домаќините ќе им ги наполнат торбите со домашни колбаси,брашно,пченка,грав…од кои подоцна странчинарите подготвуваат ручек.