TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Не оди сѐ така мазно во обесштетувањето од Еуростандард банка

Слободен Печат - 16.09.2020

За десетина дена ќе се знае колкава сума им е исплатена на штедачите на Еуростандард банка за старт. Таков е договорот меѓу банките и Фондот за осигурување депозити, но, судејќи според редиците во вторникот, граѓаните гледаат што побрзо да си ги ...

Еуростандард банка – први поитаа шедачите со поголеми износи (фото)

Независен - 16.09.2020

Во четирите банки кои вчера почнаа да ги исплаќаат депозитите на граѓаните кои штеделе или биле клиенти во Еуростандард банка, парите ги подигнале од 300 до 500 лица по банка. Според процените на банкарите тоа значи дека над 1.500 граѓани вчера се ...

ПРВ ДЕН ОБЕШТЕТУВАЊЕ ЕУРОСТАНДАРД - проблеми со полномоштвата, но само преку една банка вчера се исплатени два милиони ...

Фактор - 16.09.2020

Иако имаат на располагање цели три години за да си ги земат своите пари кои им останаа заробени во Еуростандард банка, штедачите поитаа уште на првиот ден да си ги подигнат своите заштеди.

Халкбанк АД – Скопје започна да врши исплата на депонентите на “Еуростандард банка” АД

Банкарство.мк - 16.09.2020

Обесштетувањето на осигурениот износ на депозитот на депонентите на “Еуростандард банка” АД во стечај започна на 15 септември 2020 година (вчера) до законски утврдениот максимален износ од 1.850.889 денари и секој депонент ќе има на располагање 36 ...

Гужва во банките – граѓаните ги добиваат назад парите по пропаѓањето на Еуростандард банка

ТВ21 - 15.09.2020

Долги редици граѓани пред банките. Чекаат со часови да ги подигнат парите кои им беа блокирани откако Еуростандард банка замина во стечај. Еден од нив е и пензионерот Кирил Мојсоски. 10 години пензијата ја земал од оваа банка и вели дека бил шокиран ...

Почна исплатата на штедачите од Еуростандард

Сител - 15.09.2020

Почна обештетувањето на 136 илјади граѓани кои имаа заштеди до 30.000 евра во Еуростандард банка. Депонентите се поделени во 4 банки - Комерцијална, НЛБ Тутунска , Халк и Стопанска банка Скопје, по азбучен ред, според првата буква од презимето.

Почна исплатата на над 68 милиони евра за штедачите од Еуростандард во стечај

Скопје24 - 15.09.2020

Според Хаџиев, можно е и социјалци да не можат да си ги подигнат парите ако имале претходна блокада од извршител. ИМАШЕ РЕАКЦИИ ОГ ГРАЃАНИ ДЕКА НЕ ИМ СЕ ИСПЛАТУВАТА ЗАРОБЕНИТЕ ПАРИ ОД ПЛАТА, ПЕНЗИЈА, СОЦИЈАЛНА ПОМОШ? -КАЈ НАС НЕМА ТАКВИ РЕАКЦИИ, ...

Почна исплатата на над 68 милиони евра за штедачите од Еуростандард во стечај

Телма - 15.09.2020

Пред филијалите гужви, но граѓаните пред камери не коментираат дали се дојдени по потврда за да си ги подигнат парите од пропадната Еуростандард Банка. Преку 4-те банки, Комерцијална, Стопанска банка, НЛБ и Халк банка, денеска почна исплатата на ...

Почна исплатата на депозитите до 30.000 евра на штедачите во пропаднатата „Еуростандард банка“

Алсат-М - 15.09.2020

Четири банки започнаа да ги враќаат парите на граѓаните кои им заглавија во пропаднатата Еуростандард банка. Комерцијална, Стопанска банка Скопје, Халк и НЛБ се банките кои ги обештетуваат граѓаните кои во Еуростандард имаа до 30 илјади евра.

Почна исплатата на штедачите од Еуростандард банка: Банките не очекуваат проблеми

Слободен Печат - 15.09.2020

Обесштетувањето на лицата што имаат депозити до 30 илјади евра во Еуростандард банка што почна во банките се одвива тековно и без застои. Нема поголеми гужви од вообичаеното. Како што информираат од банките, исплатата се врши тековно и брзо, има ...

Заштедите во Еуростандард банките ги исплаќаат три години, ама повеќето поитаа да си ги земат уште првиот ден

Вечер Прес - 15.09.2020

Од Фондот за осигурување на депозити во четирите банки се префрлени 68,3 милиони евра, колку што стечајниот управник Душко Тодевски пресмета дека треба да им се вратат на штедачите како осигурени заштеди.

Почна исплатата на заробените пари од „Еуростандард банка“

24 Вести - 15.09.2020

Од денеска започна исплатата на заробените пари на штедачите од пропаднатата „Еуростандард банка“. Парите ќе се подигаат од Комерцијална, Стопанска, НЛБ и Халк банка. Префрлени се над 4,2 милијарди денари односно околу 68,3 милиони евра од Фондот за ...

Почнува обесштетувањето на депонентите од Еуростандард банка

Скопје инфо - 15.09.2020

Фондот за осигурување депозити од денеска почнува со исплата на обесштетувањето на осигурениот износ на депонентите на Еуростандард банка до законски утврдениот максимален износ од 1.850.889 денари.

Почнува обесштетувањето на депонентите од Еуростандард банка

Бриф - 15.09.2020

Фондот за осигурување депозити од денеска почнува со исплата на обесштетувањето на осигурениот износ на депонентите на Еуростандард банка до законски утврдениот максимален износ од 1.850.889 денари.

Почнува обесштетувањето на депонентите од Еуростандард банка

Телма - 15.09.2020

Фондот за осигурување депозити од денеска почнува со исплата на обесштетувањето на осигурениот износ на депонентите на Еуростандард банка до законски утврдениот максимален износ од 1.850.889 денари.

Почнува обесштетувањето на депонентите од Еуростандард банка

Денар - 15.09.2020

Фондот за осигурување депозити од денеска почнува со исплата на обесштетувањето на осигурениот износ на депонентите на Еуростандард банка до законски утврдениот максимален износ од 1.850.889 денари.

Од денеска почнува обесштетувањето на депонентите од Еуростандард банка

Скопје24 - 15.09.2020

Фондот за осигурување депозити од денеска почнува со исплата на обесштетувањето на осигурениот износ на депонентите на Еуростандард банка до законски утврдениот максимален износ од 1.850.889 денари.

Почнува обесштетувањето на депонентите од Еуростандард банка

CivilMedia - 15.09.2020

Фондот за осигурување депозити од денеска почнува со исплата на обесштетувањето на осигурениот износ на депонентите на Еуростандард банка до законски утврдениот максимален износ од 1.850.889 денари.

Случај Еуростандард: Почнува обесштетувањето, но дали и чешлањето за злоупотреби и криминал?

ММС - 15.09.2020

Исплатата на 68,3 милиони евра е само почеток на тешкиот процес за расчистување на проблемот со стечајот на банката. Допрва претстои тешка битка за уште најмалку двојно повеќе заглавени пари на физички и на правни лица.

Почнува обештетувањето на депонентите од Еуростандард банката

Тера - 15.09.2020

Фондот за осигурување депозити од денеска почнува со исплата на обештетувањето на осигурениот износ на депонентите на Еуростандард банка до законски утврдениот максимален износ од 1.850.889 денари.

Проверете дали сте распределени во НЛБ Банка за обештетување

Пари - 15.09.2020

НЛБ Банка ги известува депонентите на Еуростандард банка кои се распределни за исплата на обештетувањето во НЛБ Банка дека исплатата ќе започне од денеска. Депонентите се распределени за исплата во деловните банки, зависно од почетната буква на ...

НЛБ од денеска започнува со исплата на депонентите од Еуростандард банка - ПРОВЕРЕТЕ ДАЛИ СТЕ ТАМУ РАСПРЕДЕЛЕНИ

Вечер - 15.09.2020

НЛБ Банка ги известува депонентите на Еуростандард банка кои се распределни за исплата на обештетувањето во НЛБ Банка дека исплатата ќе започне од денеска. Депонентите се распределени за исплата во деловните банки, зависно од почетната буква на ...

Се исплаќаат долговите од „Еуростандард банка“

Скопје инфо - 15.09.2020

Нов бран граѓани-штедачи од пропаднататата „Еуростандард банка“ денеска ќе ги посетат Експозитурите на 4 банки: Комерцијална, Стопанска банка- Ад Скопје, НЛБ и Халк банка за исплатата на депозитите заглавени во Еуростандард банка.

НЛБ банка: Започнува обесштетување на депонентите на Еуростандард банка

Банкарство.мк - 15.09.2020

НЛБ Банка ги известува депонентите на Еуростандард банка АД Скопје кои се распределни за исплата на обештетувањето во НЛБ Банка дека од денес започнува исплатата на обештетувањето. Депонентите се распределени за исплата во деловните банки, зависно ...

Од денес започнува обесшетувањето на депонентите на Еуростандард банка АД Скопје

Банкарство.мк - 15.09.2020

Фондот за осигурување депозити од денеска почнува со исплата на обесштетувањето на осигурениот износ на депонентите на Еуростандард банка АД Скопје до законски утврдениот максимален износ од 1.850.889 денари.

Почна исплатата на 68 милиони евра за штедачите од пропаднатата Еуростандард банка

Телма - 15.09.2020

Пред филијалите гужви, но нема граѓани кои се дојдени по потврда за да си ги подигнат парите од пропадната Еуростандард Банка. Никој од редиците пред 4-те банки, Комерцијална, Стопанска банка- Ад Скопје, НЛБ и Халк банк, преку кои денеска почна ...

Депозитите на штедачите од Еуростандард се исплаќаат, од четирите банки очекуваат таа да се одвива тековно и без застои

Press24 - 15.09.2020

Обесштетувањето на лицата кои имаат депозити до 30 илјади евра во Еуростандард банка кое почна од денеска во банките се одвива тековно и без застои. Нема поголеми гужви од вообичаеното. Исплатата, како што информираат за МИА од банките преку кои се ...

Депозитите на штедачите од Еуростандард се исплаќаат, од четирите банки очекуваат таа да се одвива тековно и без застои

Либертас - 15.09.2020

Обесштетувањето на лицата кои имаат депозити до 30 илјади евра во Еуростандард банка кое почна од денеска во банките се одвива тековно и без застои. Нема поголеми гужви од вообичаеното. Исплатата, како што информираат за МИА од банките преку кои се ...

Депонентите имаат на располагање 36 месеци за да го остварат правото на обесштетуввање.

Бизнис Вести - 15.09.2020

Депозитите на штедачите од Еуростандард се исплаќаат, од четирите банки очекуваат таа да се одвива тековно и без застои Скопје, 15 септември 2020 (МИА) – Обесштетувањето на лицата кои имаат депозити до 30 илјади евра во Еуростандард банка кое почна ...

Исплатата на штедачите од Еуростандард банка се одвива без застои, велат банкарите

Независен - 15.09.2020

Обесштетувањето на лицата кои имаат депозити до 30 илјади евра во Еуростандард банка кое почна од денеска во банките се одвива тековно и без застои. Нема поголеми гужви од вообичаеното. Исплатата, како што информираат за МИА од банките преку кои се ...

Сите детали: Почна исплатата на депозитите на штедачите од Еуростандард банка

еМагазин - 15.09.2020

Обесштетувањето на лицата кои имаат депозити до 30 илјади евра во Еуростандард банка кое почна од денеска во банките се одвива тековно и без застои. Нема поголеми гужви од вообичаеното. Исплатата од банките преку кои се врши обесштетувањето на ...

Депозити до 30.000 евра на штедачите во Еуростандард банка од денес почнуваат да се исплаќаат

MakPress - 15.09.2020

Обесштетувањето на лицата кои имаат депозити до 30 илјади евра во Еуростандард банка кое почна од денеска во банките се одвива тековно и без застои. Нема поголеми гужви од вообичаеното. Исплатата, како што информираат за МИА од банките преку кои се ...

Почна исплатата на над 68 милиони евра за штедачите од Еуростандард во стечај

Скопје1 - 15.09.2020

Четири банки започнаа да ги враќаат парите на граѓаните кои им заглавија во пропаднатата Еуростандард банка. Комерцијална, Стопанска банка Скопје, Халк и НЛБ се банките кои ги обештетуваат граѓаните кои во Еуростандард имаа до 30 илјади евра.

Почна исплатата на штедачите во пропаднатата „Еуростандард банка“ на депозитите до 30.000 евра

Нетпрес - 15.09.2020

Четири банки започнаа да ги враќаат парите на граѓаните кои им заглавија во пропаднатата Еуростандард банка. Комерцијална, Стопанска банка Скопје, Халк и НЛБ се банките кои ги обештетуваат граѓаните кои во Еуростандард имаа до 30 илјади евра.

Гужва во банките – граѓаните ги добиваат назад парите по пропаѓањето на Еуростандард банка

4NEWS - 16.09.2020

Долги редици граѓани пред банките. Чекаат со часови да ги подигнат парите кои им беа блокирани откако Еуростандард банка замина во стечај. Еден од нив е и пензионерот Кирил Мојсоски. 10 години пензијата ја земал од оваа банка и вели дека бил шокиран ...

Почна исплатата на штедачите од Еуростандард

4NEWS - 16.09.2020

Почна обештетувањето на 136 илјади граѓани кои имаа заштеди до 30.000 евра во Еуростандард банка. Депонентите се поделени во 4 банки – Комерцијална, НЛБ Тутунска , Халк и Стопанска банка Скопје, по азбучен ред, според првата буква од презимето.

Стопанска банка АД – Скопје започна да исплаќа обесштетување на дел од депонентите од Еуростандард банка

Банкарство.мк - 16.09.2020

Во согласност со Договорот склучен помеѓу Стопанска банка АД – Скопје и Фондот за осигурување на депозити, Стопанска банка е една од 4-те банките преку кои се врши обесштетување за дел од депонентите од Еуростандард банка.

Еуростандард банка – први за обештетување се јавија шедачите со поголеми износи

Скопје инфо - 16.09.2020

Во четирите банки кои вчера почнаа да ги исплаќаат депозитите на граѓаните кои штеделе или биле клиенти во Еуростандард банка, парите ги подигнале од 300 до 500 лица по банка. Според процените на банкарите тоа значи дека над 1.500 граѓани вчера се ...

Државата вети но, ТЕШКО ОДИ СО ВРАЌАЊЕ НА ДЕПОЗИТИТЕ ОД ЕУРОСТАНДАРД БАНКА

Вечер - 16.09.2020

За десетина дена ќе се знае колкава сума им е исплатена на штедачите на Еуростандард банка за старт. Таков е договорот меѓу банките и Фондот за осигурување депозити, но, судејќи според редиците во вторникот, граѓаните гледаат што побрзо да си ги ...

Почна исплатата на депозитите на штедачите од Еуростандард банка

Н.Македонија - 15.09.2020

Обесштетувањето на лицата кои имаат депозити до 30 илјади евра во Еуростандард банка, кое почна денеска во четири банки, се одвива без застои и без поголеми метежи од вообичаените, објавуваат повеќе медиуми.

Депозитите на штедачите од Еуростандард се исплаќаат, од четирите банки очекуваат таа да се одвива тековно и без застои

Опсервер - 15.09.2020

Скопје, 15 септември 2020 () – Обесштетувањето на лицата кои имаат депозити до 30 илјади евра во Еуростандард банка кое почна од денеска во банките се одвива тековно и без застои. Нема поголеми гужви од вообичаеното.

Случај Еуростандард: Почнува обесштетувањето, но дали и чешлањето за злоупотреби и криминал?

Deutsche Welle - 15.09.2020

Исплатата на 68,3 милиони евра е само почеток на тешкиот процес за расчистување на проблемот со стечајот на банката. Допрва претстои тешка битка за уште најмалку двојно повеќе заглавени пари на физички и на правни лица.

ПРЕКУ БАНКИТЕ ЌЕ СЕ ИСПЛАТАТ 70 МИЛИОНИ ЕВРА - од денеска стартува обесштетувањето на Еуростандард

Фактор - 15.09.2020

Од денеска стартува обесштетувањето на штедачите од Еуростандард банка. Пред банките повторно ќе има редици граѓани, дел од оние што имаат редовни потреби за услугите од банкарското работење, а дел од штедачите, кои ќе ги посетат банките з да си ги ...

Од денес стартува обесшетувањето на депонентите на Еуростандард банка

Gostivarpress.mk - 15.09.2020

Исплатата на обесштетувањето на осигурениот износ на депозити до законски утврдениот максимален износ од 1.850.889 денари за депонентите на Еуростандард банка, започнува од денес (15 септември).

Стопанска банка АД – Скопје од денес започнува со обесштетување до 30.000 евра за дел од депонентите од Еуростандард ...

Пари - 15.09.2020

Во согласност со Договорот склучен помеѓу Стопанска банка АД – Скопје и Фондот за осигурување на депозити, Стопанска банка е една од 4-те банките преку кои ќе се врши обештетување за дел од депонентите од Еуростандард банка.

68,3 милиони евра се распределени на сметките на клиентите во 4 банки за исплата на депозитите

Пари - 15.09.2020

Нов бран граѓани-штедачи од пропаднататата Еуростандард банка денеска ќе ги посетат Експозитурите на 4 банки: Комерцијална, Стопанска банка- Ад Скопје, НЛБ и Халк банка за исплатата на депозитите заглавени во Еуростандард банка.

Почнува обесштетувањето на депонентите од Еуростандард банка

Опсервер - 15.09.2020

Скопје, 15 септември 2020 () – Фондот за осигурување депозити од денеска почнува со исплата на обесштетувањето на осигурениот износ на депонентите на Еуростандард банка до законски утврдениот максимален износ од 1.850.889 денари.

Погледнете го распоредот за исплата на депозити од Еуростандард банка во четирите банки

Пари - 15.09.2020

Денеска започнува исплатата на депозитите заглавени во Еуростандард за штедачи со сметки под 30 илјади евра, како и за оние 780 штедачи чии влогови се поголеми од оваа гранична сума- и тие ќе добијат загарантирана сума од точно 30 илјади евра додека ...

НЛБ банка: Започнува обесштетување на депонентите на Еуростандард банка

Вечер Прес - 15.09.2020

НЛБ Банка ги известува депонентите на Еуростандард банка кои се распределни за исплата на обештетувањето во НЛБ Банка дека исплатата ќе започне од денеска. Депонентите се распределени за исплата во деловните банки, зависно од почетната буква на ...