TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

”8 Септември ” прогласена за болница на годината

Вечер - 26.08.2014

Болницата ГОБ„8.Септември" е лидер во болничкото лекување во земјава за 2013 година. Ова го покажал годишниот извештај за хоспитално лекуваните лица во земјава, подготвен од Фондот за здравствено ...

Градската општа болница „8-ми септември“ лидер за 2013

24 Вести - 26.08.2014

Градската општа болница 8-ми септември покажала најдобри резултати минатата година според типот на здравствени услуги. Ова го покажува извештајот на Фондот за здравство за 2013 та година.

Градската општа болница „8-ми Септември“ е прогласена за болница на годината

МРТ - 26.08.2014

Според годишниот извештај за 2013 година - Градската општа болница „8 Септември“ е прогласена за болница на годината- во неа се изведени најсложените операции.

ГОБ „8 Септември“ е лидер меѓу болниците

+инфо - 26.08.2014

ГОБ „8 Септември“, Општите болници во Прилеп и во Охрид се болници во кои лани се лекувале пациенти со највисока сложеност (casemix index), ги пофали денеска јавно Фондот за здравство.

ФЗОМ: Здравствените услуги подобрени - пациентите се помалку чекаат

Press24 - 26.08.2014

Се зголемува ефикасноста на здравствените услуги и стручноста на лекарските тимови, а листите на чекање и престојот на пациентите во болниците се намалуваат, покажува годишниот извештај за хоспитално ...

ГОБ „8.Септември“ - болница на годината!

Press24 - 26.08.2014

Благодарение на ДСГ методологијата која е воведена во 2009 година, во текот на минатата гoдина бројот на граѓани кои добиле здравствени услуги во општите болници е зголемен за 13.300 граѓани.

Секој десетти Македонец лани лежел во болница

Press24 - 26.08.2014

Секој десетти Македонец минатата година лежелво болница. Вкупниот број на хоспитално лекувани во 2013 година изнесува 223.439 пациенти и е поголем за 13.131 случаи, односно за 6,24 % во однос на 2012 ...

ГОБ „8 -ми Септември“ најуспешна болница за 2013

Макфакс - 26.08.2014

Градската општа болница „8-ми Септември“ Скопје е најуспешна болница за 2013 година, според годишниот извештај за работата на здравствените установи од болничката здравствена заштита што во вторник ...

Скопската градска болница „8 Септември“ најдобра за минатата година

Канал5 - 26.08.2014

Градската општа болница „8 Септември“ покажала најдобри резултати минатата година, според типот на здравствени услуги. Ова го покажува извештајот на Фондот за здравство за 2013 - та година.

ГОБ „8 Септември“ е лидер меѓу болниците

Falanga - 26.08.2014

ФЗОМ јавно ја пофали ГОБ „8 Септември“ и како најуспешна болница за 2013 година која во три од пет најбитни категории е лидер.. ГОБ „8 Септември“, Општите болници во Прилеп и во Охрид се болници во ...

ФЗОМ: Здравствените услуги подобрени, пациентите помалку чекаат

Н.Македонија - 26.08.2014

Се зголемува ефикасноста на здравствените услуги и стручноста на лекарските тимови, а листите на чекање и престојот на пациентите во болниците се намалуваат, покажува годишниот извештај за хоспитално ...

ГОБ „8.Септември“ прогласена за болница на годината

Курир - 26.08.2014

Благодарение на ДСГ методологијата која е воведена во 2009 година, во текот на минатата гoдина бројот на граѓани кои добиле здравствени услуги во општите болници е зголемен за 13.300 граѓани.

Секој десетти Македонец лани лежел во болница

Falanga - 26.08.2014

Во пракса ова значи дека листите на чекање се намалуваат и годишно се лекуваат повеќе болни лица.. Секој десетти Македонец минатата година лежелво болница.

ФЗОМ: Здравствените услуги подобрени, пациентите помалку чекаат

А1 On - 26.08.2014

Се зголемува ефикасноста на здравствените услуги и стручноста на лекарските тимови, а листите на чекање и престојот на пациентите во болниците се намалуваат, покажува годишниот извештај за хоспитално ...

ГОБ „8.Септември“ прогласена за болница на годината

Вистина.мк - 26.08.2014

Благодарение на ДСГ методологијата која е воведена во 2009 година, во текот на минатата гoдина бројот на граѓани кои добиле здравствени услуги во општите болници е зголемен за 13.300 граѓани.

ФЗОМ: Здравствените услуги подобрени, пациентите помалку чекаат

Денешен - 26.08.2014

Се зголемува ефикасноста на здравствените услуги и стручноста на лекарските тимови, а листите на чекање и престојот на пациентите во болниците се намалуваат, покажува годишниот извештај за хоспитално ...

„8.Септември“ прогласена за болница на годината

Нетпрес - 26.08.2014

Благодарение на ДСГ методологијата која е воведена во 2009 година, во текот на минатата гoдина бројот на граѓани кои добиле здравствени услуги во општите болници е зголемен за 13.300 граѓани.

ФЗОМ: Здравствените услуги подобрени, пациентите помалку чекаат

Lider - 26.08.2014

Се зголемува ефикасноста на здравствените услуги и стручноста на лекарските тимови, а листите на чекање и престојот на пациентите во болниците се намалуваат, покажува годишниот извештај за хоспитално ...

„8-ми Септември“ прогласена за болница на годината

Точка - 26.08.2014

Благодарение на ДСГ методологијата која е воведена во 2009 година, во текот на минатата гoдина бројот на граѓани кои добиле здравствени услуги во општите болници е зголемен за 13.300 граѓани.

ФЗОМ: Здравствените услуги подобрени, пациентите помалку чекаат

Канал5 - 26.08.2014

Се зголемува ефикасноста на здравствените услуги и стручноста на лекарските тимови, а листите на чекање и престојот на пациентите во болниците се намалуваат, покажува годишниот извештај за хоспитално ...

Лани 10 проценти од граѓаните во Македонија биле хоспитализирани во болница

Здравство24 - 26.08.2014

Минатата година болнички се лекувале вкупно 223.439 лица што е 13.300 пациенти повеќе од 2012-та, покажува годишниот извештај на ФЗОМ за хоспитално лекуваните лица во Македонија.

ФЗОМ: Здравствените услуги подобрени, пациентите помалку чекаат

Сител - 26.08.2014

Се зголемува ефикасноста на здравствените услуги и стручноста на лекарските тимови, а листите на чекање и престојот на пациентите во болниците се намалуваат, покажува годишниот извештај за хоспитално ...