TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Фармите на тролови со лажни вести „предвреме“ го убија Ковид 19

Р.С.Европа - 04.06.2020

Македонските „фармите со тролови “ предизвикуваат глобална штета со ширењето на лажни вести за коронависусот. Социјалната мрежа Фејсбук веќе отстранила лажни профили. Македонските власти мора да соработуваат со социјалните мрежи за справување со ...

Грција не воведува забрана за влез од Македонија: Покрај вирусот расте и заразата со лажни вести

Слободен Печат - 04.06.2020

За жал, „Слободен печат“, поради природата на работата на печатениот медиум, не успеа навреме да ја провери и да ја демантира, односно воопшто да не ја објави оваа дезинформација, за што искрено им се извинуваме на читателите.