TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поголема соработка на компаниите од Македонија и Чешка

Сител - 16.05.2018

Зачленување и вклучување на прилепските компании во електронската база на податоци на компаниите од Чешка за подобра соработка и поголема трговска размена во идинина. Ова беше еден од главните предлози за кој се разговараше на средбата помеѓу ...

Општина Прилеп и Република Чешка ќе ја зголемуваат соработката

А1 On - 16.05.2018

Општина Прилеп ќе ја зголемува економската, трговската и културната соработка и односите во областа на туризмот и спортот со Република Чешка. Тоа беше констатирано на денешната средба на амбасадорот на Република Чешка Мирослав Томан со прилепскиот ...