TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Печени компири со сос од кашкавал и крцкава сланина

Вечер Прес - 04.04.2020

Печениот компир е секогаш одличен избор за ручек, кога не планирате ни да приготвувате ручек. Направете богата, свежа салата од млада зелка или марула и уживајте во овие крцкави, а сочни печени компири со крцкави парченца сланина.

Потпечени гурмански компири со пршута и 2 вида сирење

Црнобело - 04.04.2020

Речиси сите обожаваме компири и постојано сме во потрага по нови рецепти, покрај стандардните пржени компирчиња, печени или пак приготвени во облик на пире. Овој пат за вас имаме врвен, гурмански рецепт – потпечени компири со многу зачини, пршута и ...

Здрав и хранлив појадок: Палента на наш начин

Вечер Прес - 03.04.2020

Палентата добро влијае на вашиот огранизам бидејќи содржи минерали и витамини. Корисна е и во спречување на разни болести, бидејќи содржи здрави маснотии и ја подобрува работата на цревата. Може да се служи со сирење и кисело млеко.

Здрав и хранлив доручек: Како да подготвите палента

Gotvi.mk - 03.04.2020

Палентата влијае добро на вашиот организам бидејќи содржи витамини и минерали. Состојки: 2,5 шолји вода малку масло сол 1 шолја палента Начин на подготовка: Во тенџере ставете вода, масло и сол, па оставете да зоврие.

Највкусна вечера за целото семејство: Полнети компири со чедар и сланина

Точка - 03.04.2020

Овој деликатес ќе ги разбуди сите ваши сетила. Подгответе го рецептот во продолжение и уживајте во него со целото ваше семејство. Потребни состојки (за 4 лица): - 4 големи компири - маслиново масло - 200 гр.

Тиквички со пармезан – Вкусен ручек на трпеза

Gotvi.mk - 03.04.2020

Направете вкусен ручек, тиквички со пармезан. Состојки: 4 тиквички 250гр. мелено месо 1 морков 1 кромид 2 чешни лук црвен пипер, бибер и сол Подготовка: Се мијат и лупат 4 тиквички и се сечат краевите, па се сечат по должина на два дела.

Здрав и хранлив доручек: Како да подготвите палента

Пулс24 - 04.04.2020

Палентата влијае добро на вашиот организам бидејќи содржи витамини и минерали. СОСТОЈКИ: 2,5 шолји вода малку масло сол 1 шолја палента НАЧИН НА ПОДГОТОВКА: Во тенџере ставете вода, масло и сол, па оставете да зоврие.