TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Климатските промени ќе предизвикуваат уште поекстремни временски услови

Кајгана - 31.07.2021

Бројот на екстремни временски услови што се случуваат низ целиот свет се зголемува како резултат на климатските промени, покажаа истражувањата. Околу две третини од копното на Земјата ќе се соочуваат со „влажна и понестабилна“ хидроклима на дневна и ...

Студија: Климатските промени предизвикуваат поекстремни временски услови

24Инфо - 30.07.2021

Бројот на екстремни временски неприлики што се случуваат низ целиот свет се зголемува како резултат на климатските промени, покажа истражувањето објавено во списанието Сајенс Адвансис (Science Advances).

Студија: Климатските промени предизвикуваат поекстремни временски услови

Независен - 30.07.2021

Англија – Бројот на екстремни временски неприлики што се случуваат низ целиот свет се зголемува како резултат на климатските промени, покажа истражувањето објавено во списанието Сајенс Адвансис (Science Advances).

Студија: Климатските промени предизвикуваат поекстремни временски услови

Либертас - 30.07.2021

– Бројот на екстремни временски неприлики што се случуваат низ целиот свет се зголемува како резултат на климатските промени, покажа истражувањето објавено во списанието Сајенс Адвансис (Science Advances).

Студија: Климатските промени предизвикуваат поекстремни временски услови

Вечер Прес - 30.07.2021

Бројот на екстремни временски неприлики што се случуваат низ целиот свет се зголемува како резултат на климатските промени, покажа истражувањето објавено во списанието Сајенс Адвансис (Science Advances).

Истражување: Допрва ни се закануваат поекстремни временски услови, како резултат на климатските промени

еМагазин - 30.07.2021

Бројот на екстремни временски неприлики што се случуваат низ целиот свет се зголемува како резултат на климатските промени, покажа истражувањето објавено во списанието Сајенс Адвансис (Science Advances).

Студија: Климатските промени предизвикуваат поекстремни временски услови

MakPress - 30.07.2021

Бројот на екстремни временски неприлики што се случуваат низ целиот свет се зголемува како резултат на климатските промени, покажа истражувањето објавено во списанието Сајенс Адвансис (Science Advances).

Студија: Климатските промени предизвикуваат поекстремни временски услови

Канал5 - 30.07.2021

Бројот на екстремни временски неприлики што се случуваат низ целиот свет се зголемува како резултат на климатските промени, покажа истражувањето објавено во списанието Сајенс Адвансис (Science Advances).

Студија: Климатските промени предизвикуваат поекстремни временски услови

iPortal - 30.07.2021

Бројот на екстремни временски неприлики што се случуваат низ целиот свет се зголемува како резултат на климатските промени, покажа истражувањето објавено во списанието Сајенс Адвансис (Science Advances).