TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Герапетритис: Треба строго и цврсто придржување кон Договорот од Преспа

Р.С.Европа - 26.02.2024

Министерот за надворешни работи Јоргос Герапетритис смета дека односите со Северна Македонија се на исклучително задоволително ниво и оти на билатерална основа во последните пет години се развиени многу повеќе во споредба со претходните 15 години и ...

Според грчкиот министер „преспанскиот“ за пасошите мора да се почитува, а меморандумите во Грција ќе бидат ратификувани ...

Макфакс - 26.02.2024

Грчкиот министер за надворешни работи, Јоргос Герапетритис, се осврна на Преспанскиот договор, одговарајќи на прашање на СИРИЗА за ратификување на трите меморандуми за соработка со Северна Македонија кои од 2019 година сè уште не се донесени во ...

Герапетритис: Потребно е доследно, строго и целосно почитување на Договорот од Преспа

А1 On - 26.02.2024

Нашите односи со Северна Македонија се наоѓаат на исклучително задоволително ниво, билатералните односи се развиени во последните пет години, многу повеќе во споредба со претходните 15 години и се наоѓаат во континуирана динамика, но, мора да бидеме ...

Грција нè потсетува: Потребно е доследно, строго и целосно почитување на Договорот од Преспа

Курир - 26.02.2024

Герапетритис одговараше на пратеничко прашање на пратеничката од СИРИЗА Рена Дуру околу трите меморандуми за соработка со Северна Македонија кои од 2019 година сè уште не се донесени во Парламентот за ратификација.

Герапетритис: Потребно е целосно почитување на Договорот од Преспа, за патните исправи имаа 5 години да се прилагодат

Слободен Печат - 26.02.2024

Нашите односи со Северна Македонија се наоѓаат на исклучително задоволително ниво, билатералните односи се развиени во последните пет години, многу повеќе во споредба со претходните 15 години и се наоѓаат во континуирана динамика, но, мора да бидеме ...

Иако тие сменија само еден знак: Грција нѐ искара да го почитуваме Договорот од Преспа

Република - 26.02.2024

Нашите односи со Македонија се наоѓаат на исклучително задоволително ниво, билатералните односи се развиени во последните пет години, многу повеќе во споредба со претходните 15 години и се наоѓаат во континуирана динамика, но, мора да бидеме јасни ...

ГЕРАПЕТРИС: Имаа доволно време за патните исправи, потребно е строго почитување на Договорот од Преспа

Денешен - 26.02.2024

„Нашите односи со … Македонија се наоѓаат на исклучително задоволително ниво, билатералните односи се развиени во последните пет години, многу повеќе во споредба со претходните 15 години и се наоѓаат во континуирана динамика, но, мора да бидеме ...

ИМАВТЕ ДОВОЛНО ВРЕМЕ ДА ГИ СМЕНИТЕ ПАСОШИТЕ И РЕГИСТАРСКИТЕ ТАБЛИЧКИ Шефот на грчката дипломатија бара стриктно ...

+инфо - 26.02.2024

Ова до денес не е завршено, не поради одговорност на Грција, туку не е завршено бидејќи имаше бирократски, организациски или други проблеми од страна на Република Северна Македонија - рече Герапетритис.

Преспанскиот договор не може да го промени ниту Скопје ниту Атина, вели грчката влада

Независен - 26.02.2024

Ниту македонската ниту грчката страна не може да го промени Преспанскиот договор, затоа што тој е меѓународен договор. Ова денеска во парламентот во Атина го изјави грчкиот министер за надворешни работи, Јоргос Герапетритис, одговарајќи на ...

Герапетритис: Потребно е доследно, строго и целосно почитување на Договорот од Преспа

Либертас - 26.02.2024

Нашите односи со Северна Македонија се наоѓаат на исклучително задоволително ниво, билатералните односи се развиени во последните пет години, многу повеќе во споредба со претходните 15 години и се наоѓаат во континуирана динамика, но, мора да бидеме ...

Герапетритис: Потребно е доследно, строго и целосно почитување на Договорот од Преспа

Бриф - 26.02.2024

Нашите односи со Северна Македонија се наоѓаат на исклучително задоволително ниво, билатералните односи се развиени во последните пет години, многу повеќе во споредба со претходните 15 години и се наоѓаат во континуирана динамика, но, мора да бидеме ...

Герапетритис: Потребно е доследно, строго и целосно почитување на Договорот од Преспа

Н.Македонија - 26.02.2024

Нашите односи со Северна Македонија се наоѓаат на исклучително задоволително ниво, билатералните односи се развиени во последните пет години, многу повеќе во споредба со претходните 15 години и се наоѓаат во континуирана динамика, но, мора да бидеме ...

Потребно е доследно, строго и целосно почитување на Договорот од Преспа, порачува грчкиот министер за надворешни работи ...

ММС - 26.02.2024

Нашите односи со Северна Македонија се наоѓаат на исклучително задоволително ниво, билатералните односи се развиени во последните пет години, многу повеќе во споредба со претходните 15 години и се наоѓаат во континуирана динамика, но, мора да бидеме ...

Герапетритис: Потребно е доследно, строго и целосно почитување на Договорот од Преспа

24Инфо - 26.02.2024

Нашите односи со Северна Македонија се наоѓаат на исклучително задоволително ниво, билатералните односи се развиени во последните пет години, многу повеќе во споредба со претходните 15 години и се наоѓаат во континуирана динамика, но, мора да бидеме ...

Герапетритис: Потребно е доследно, строго и целосно почитување на Договорот од Преспа

Канал5 - 26.02.2024

Нашите односи со Македонија се наоѓаат на исклучително задоволително ниво, билатералните односи се развиени во последните пет години, многу повеќе во споредба со претходните 15 години . Нашите односи со Македонија се наоѓаат на исклучително ...

Герапетритис: Потребно е доследно, строго и целосно почитување на Договорот од Преспа

Во Центар - 26.02.2024

– Нашите односи со Северна Македонија се наоѓаат на исклучително задоволително ниво, билатералните односи се развиени во последните пет години, многу повеќе во споредба со претходните 15 години и се наоѓаат во континуирана динамика, но, мора да ...

ГРЦИЈА ПОТСЕТУВА: Придржувањето кон Договорот од Преспа ќе треба да биде строго и целосно за можеме да разговараме на ...

Фактор - 26.02.2024

Грција нè потсетува дека е потребно доследно, строго и целосно почитување на Договорот од Преспа. „Нашите односи со Северна Македонија се наоѓаат на исклучително задоволително ниво, билатералните односи се развиени во последните пет години, многу ...

Според грчкиот министер „преспанскиот“ за пасошите мора да се почитува, а меморандумите во Грција ќе бидат ратификувани ...

Опсервер - 26.02.2024

Грчкиот министер за надворешни работи, Јоргос Герапетритис, се осврна на Преспанскиот договор, одговарајќи на прашање на СИРИЗА за ратификување на трите меморандуми за соработка со Северна Македонија кои од 2019 година сè уште не се донесени во ...

Грчкиот министер за надворешни работи Герапетритис бара строго и цeлосно придржување кон Преспанскиот договор

Телма - 26.02.2024

Нашите односи со Северна Македонија се наоѓаат на исклучително задоволително ниво, билатералните односи се развиени во последните пет години, многу повеќе во споредба со претходните 15 години и се наоѓаат во континуирана динамика, но, мора да бидеме ...

Герапетритис: Преспанскиот за пасошите мора да се почитува, а меморандумите во Грција ќе бидат ратификувани кога ќе им ...

Кајгана - 26.02.2024

Грчкиот министер за надворешни работи, Јоргос Герапетритис, се осврна на Преспанскиот договор, одговарајќи на прашање на СИРИЗА за ратификување на трите меморандуми за соработка со Северна Македонија кои од 2019 година сè уште не се донесени во ...

Герапетритис: Потребно е доследно, строго и целосно почитување на Договорот од Преспа

365 - 26.02.2024

Нашите односи со Северна Македонија се наоѓаат на исклучително задоволително ниво, билатералните односи се развиени во последните пет години, многу повеќе во споредба со претходните 15 години и се наоѓаат во континуирана динамика, но, мора да бидеме ...

Герапетритис: Потребно е доследно, строго и целосно почитување на Договорот од Преспа

CivilMedia - 26.02.2024

Нашите односи со Северна Македонија се наоѓаат на исклучително задоволително ниво, билатералните односи се развиени во последните пет години, многу повеќе во споредба со претходните 15 години и се наоѓаат во континуирана динамика, но, мора да бидеме ...

Шефот на грчката дипломатија: Северна Македонија имаше рок од 5 години да ги усогласи пасошите

Press24 - 26.02.2024

Грчкиот министер за надворешни работи, Јоргос Герапетритис, се осврна на Преспанскиот договор, одговарајќи на прашање на СИРИЗА за ратификување на трите меморандуми за соработка со Северна Македонија кои од 2019 година сè уште не се донесени во ...

Според грчкиот министер „преспанскиот“ за пасошите мора да се почитува, а меморандумите во Грција ќе бидат ратификувани ...

Точка - 26.02.2024

Грчкиот министер за надворешни работи, Јоргос Герапетритис, се осврна на Преспанскиот договор, одговарајќи на прашање на СИРИЗА за ратификување на трите меморандуми за соработка со Северна Македонија кои од 2019 година сè уште не се донесени во ...

Имавте 5 години да ги смените исправите! Грција ригорозно го спроведува Договорот од Преспа

Антропол - 26.02.2024

Нашите односи со Северна Македонија се наоѓаат на исклучително задоволително ниво, билатералните односи се развиени во последните пет години, многу повеќе во споредба со претходните 15 години и се наоѓаат во континуирана динамика, но, мора да бидеме ...

Герапетритис: Имаа пет години за да ги сменат пасошите и табличките

МКД - 26.02.2024

Односите на Грција со Македонија се наоѓаат на исклучително задоволително ниво, билатералните односи се развиени во последните пет години, многу повеќе во споредба со претходните 15 години и се наоѓаат во континуирана динамика, но, мора да бидеме ...

Скоро и да немаат исполнета ниту една обврска: Герапетритис вели дека е потребно доследно почитување на Договорот од ...

MakPress - 26.02.2024

Нашите односи со Македонија се наоѓаат на исклучително задоволително ниво, билатералните односи се развиени во последните пет години, многу повеќе во споредба со претходните 15 години и се наоѓаат во континуирана динамика, но, мора да бидеме јасни ...