TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сите прифатија намалување на платите освен капитенот

Спортманија - 08.04.2020

Претседателот на Бросе Бамберг се разочара од Херис. Германскиот кошаркарски клуб Бросе Бамберг со оглед на моменталната ситуација, одлучи да ги скрати платите на играчите и тренерите до 50 отсто.

Сите прифатиле, а капитенот на Бросе Баскет одбил намалување на платата

TopSport - 08.04.2020

Кошаркарите и тренерите на Бросе Баскет Бамберг од Германија следејќи ги примерите на повеќето спортски колективи во светот прифатиле намалување на платите за 50% поради кризата предизвикана од пандемијата на коронавирусот.

Клубот понудил 50 проценти помали плати, сите прифатиле - освен капитенот

Точка - 08.04.2020

Кошаркарите на германски Бросе Баскет прифатиле намалување на платите - сите освен еден. Тој тим објавил дека сите играчи, освен капитенот Елијас Херис, прифатиле платите до крајот на сезоната да им бидат намалени за 50 проценти.