TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Каталонски политичар осуден поради референдумот за независност најави нов референдум

Слободен Печат - 28.01.2020

-Референдумот е нешто нормално, а ние сакаме повторно да направиме. И ќе го направиме тоа, рече Јункерас во каталонскиот парламент. Поранешниот потпретседател на каталонската влада Ориол Жункерас кој е осуден на 13 години затвор изјави дека ...

Пуџдемон ги моли приврзаниците за донации за плаќање на казна

Опсервер - 28.01.2020

Поранешниот каталонски лидер Карлес Пуџдемон денеска ги замоли своите приврзаници за донации во пари, откако шпанскиот суд нареди тој и уште 19 каталонски лидери да вратат 4,1 милиони евра јавни пари потрошени за организирање на забранетиот ...

Пуџдемон ги моли приврзаниците за донации за плаќање на казна

24Инфо - 28.01.2020

– Поранешниот каталонски лидер Карлес Пуџдемон денеска ги замоли своите приврзаници за донации во пари, откако шпанскиот суд нареди тој и уште 19 каталонски лидери да вратат 4,1 милиони евра јавни пари потрошени за организирање на забранетиот ...

Пуџдемон ги моли приврзаниците за донации за плаќање на казна

Нетпрес - 28.01.2020

Поранешниот каталонски лидер Карлес Пуџдемон денеска ги замоли своите приврзаници за донации во пари, откако шпанскиот суд нареди тој и уште 19 каталонски лидери да вратат 4,1 милиони евра јавни пари потрошени за организирање на забранетиот ...

Пуџдемон ги моли приврзаниците за донации за плаќање на казна

MakPress - 28.01.2020

Поранешниот каталонски лидер Карлес Пуџдемон денеска ги замоли своите приврзаници за донации во пари, откако шпанскиот суд нареди тој и уште 19 каталонски лидери да вратат 4,1 милиони евра јавни пари потрошени за организирање на забранетиот ...