TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Несекојдневен мост во Холандија кој ги сврте работите наопаку

Точка - 29.11.2021

Кога се градат мостови, најчесто се работи за потреба да се надминат пречки во вид на поголема водна површина за да може непречено да функционира патниот или железничкиот сообраќај. Но, овој мост во Холандија сепак ги сврте работите наопаку.

Чудо од дизајн: Мост во Холандија низ кој освен автомобили минуваат и бродови/ФОТО

Вечер Прес - 28.11.2021

Кога се градат мостови, обично се работи за потребата да се надмине препреката како што е големата водна површина, за да може непречено да функционира патниот, или железничкиот сообраќај. Овој мост во Холандија, сепак, ги сврте работите наопаку.

Необичен мост кој ги сврте работите наопаку

Кумановски м. - 29.11.2021

Кога се градат мостови, вообичаено е потребата да се надмине препреката во форма на поголема водна површина за да може непречено да функционира патниот или железничкиот сообраќај. Овој мост во Холандија, сепак, ги сврте работите наопаку.