TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Отфрлена е идејата за сини картони

Н.Македонија - 04.03.2024

Меѓународниот фудбалски борд (ИФАБ) нема да го прошири тестирањето за казнени клупи или да воведе сини картони во фудбалот, но планира да тестира нови правила за да го подобри однесувањето на фудбалерите.

ФИФА изгласа нови правила поврзани со ВАР

Локално - 03.03.2024

На официјално собрание во Шкотска се состанале членовите на ИФАБ, телото на ФИФА кое одлучува за фудбалските правила и гласале за нивните измени. Една од најинтересните промени се однесува на ВАР-системот.

Инфантино: ФИФА е против син картон, нема шанса да се имплементира!

Gol.mk - 02.03.2024

Фудбалското тело за носење на нови правила ИФАБ одржа состанок в сабота, а една од темите беше имплементација на синиот картон. Оваа идеја се појави пред неколку месеци, меѓутоа далеку е од реализација.

Инфантино стави вето: Нема син картон

Sport 1 - 02.03.2024

Претседателот на ФИФА, Џани Инфантино недвосмислено изјави дека е против воведувањето син картон со кој фудбалерите накратко би се исклучувале од игра, нешто слично како во ракометот и ватерполото.

Инфантино: Нема да има син картон во фудбалот на ниту едно ниво, нема шанси

Слободен Печат - 02.03.2024

Претседателот на Светската фудбалска организација (ФИФА), Џани Инфантино го демантираше воведувањето на синиот картон во фудбалот. Имено, иако се крена прашина по неодамнешните најави дека ФИФА размислува за воведување на ваков новитет, што би ...

Инфантино: Давам црвен картон на идејата за сини картони

TopSport - 02.03.2024

Претседателот на Меѓународната фудбалска федерација (ФИФА), Џани Инфантино денеска изјави дека нема да се воведува син картон во фудбалот. Меѓународниот одбор на фудбалска асоцијација (ИФАБ) треба да размисли да ги прошири тестирањатаза сини картони ...

Ќе има ли револуција во фудбалот? ИФАБ има состанок на кој ќе се зборува за воведување нови правила

Спортманија - 02.03.2024

Клучното фудбалско тело за донесување и признавање на правила (ИФАБ), денеска во Глазгов ќе има состанок на кој ќе се разговара за можни промени во фудбалските правила. Сите евентуални нови правила, пред да бидат донесени, се тестираат во неои од ...

Инфантино со јасен став: Црвен картон за синиот картон!

24Фудбал - 02.03.2024

Претседателот на ФИФА, Џани Инфантино ја отфрли можноста за имплементација на синиот картон во фудбалот. Меѓународната фудбалска комисија задолжена за правилата во овој спорт, неодамна објави предлог за воведување на син картон во фудбалот.

Инфантино го изнесе ставот за „синиот картон“

Спортклуб - 02.03.2024

Шефот на светската фудбалска асоцијација (ФИФА), Џани Инфантино, даде свое толкување околу евентуалното воведување на синиот картон во фудбалот. Тој пред почетокот на последната сесија состаноци, кратко порача што мисли за оваа, најзвучна промена ...

Инфантино нема да дозволи син картон во фудбалот!

СуперСпорт - 02.03.2024

Претседателот на Светската фудбалска федерација (ФИФА), Џани Инфантино кажа дека е против идејата да се воведе син картон со кој фудбалерите би биле исклучени на одредено време. Инфантино на 138.

Инфантино му даде црвен картон на синиот картон

Локално - 02.03.2024

Претседателот на Меѓународната фудбалска федерација (ФИФА), Џани Инфантино зборуваше за тоа како на фудбалот не му треба новото правило – синиот картон. Меѓународниот одбор на фудбалска асоцијација (ИФАБ) размислува за проширување на тестирањата за ...

Инфантино: Црвен картон за синиот картон

МКД - 02.03.2024

ФИФА ја отфрли можноста за воведување на син картон во фудбалот Претседателот на ФИФА, Џани Инфантино ја отфрли можноста за имплементација на синиот картон во фудбалот. Меѓународната фудбалска комисија задолжена за правилата во овој спорт, неодамна ...

Претседателот на ФИФА: Нема да има син картон!

Спортски - 02.03.2024

Претседателот на Светската фудбалска федерација (ФИФА), Џани Инфантино е против идејата да се воведе син картон со кој фудбалерите би биле исклучени на одредено време. Инфантино на 138-то годишно собрание на ФИФА во Шкотска кажа дека не планира да ...

Инфантино: Давам црвен картон на идејата за сини картони

Макфакс - 02.03.2024

Претседателот на Меѓународната фудбалска федерација (ФИФА), Џани Инфантино денеска изјави дека нема да се воведува син картон во фудбалот. Меѓународниот одбор на фудбалска асоцијација (ИФАБ) треба да размисли да ги прошири тестирањатаза сини картони ...

Инфантино децидно против новите правила во фудбалот: Да бидам јасен, црвен картон за синиот!

Канал5 - 02.03.2024

Претседателот на Меѓународната фудбалска федерација (ФИФА), Џани Инфантино, зборуваше за тоа како на фудбалот не му треба правило како синиот картон. Меѓународниот одбор на фудбалска асоцијација (ИФАБ) размислува за проширување на тестирањата за ...

Инфантино: ФИФА е против син картон, нема шанса да се имплементира

Курир - 03.03.2024

Фудбалското тело за носење на нови правила ИФАБ одржа состанок в сабота, а една од темите беше имплементација на синиот картон. Оваа идеја се појави пред неколку месеци, меѓутоа далеку е од реализација.