TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Болести што ќе убијат најмногу луѓе во следните две децении

Курир - 20.03.2019

Научно истражување чии резултати се објавени во стручниот магазин Лансет Медисин џурнал, наведуваат статистика за најсмртоносни болести и тоа две години наназад, па се до научно втемелени предвидувања дури до 2040 година.

Болести што ќе убијат најмногу луѓе во следните две децении

Пулс24 - 20.03.2019

Научно истражување чии резултати се објавени во стручниот магазин Лансет Медисин џурнал, наведуваат статистика за најсмртоносни болести и тоа две години наназад, па се до научно втемелени предвидувања дури до 2040 година.

Земаат животи: Болести што ќе убијат најмногу луѓе во следните две децении

Република - 20.03.2019

Научно истражување чии резултати се објавени во стручниот магазин Лансет Медисин џурнал, наведуваат статистика за најсмртоносни болести и тоа две години наназад, па се до научно втемелени предвидувања дури до 2040 година.

Болести што ќе убијат најмногу луѓе во следните две децении

Студенти - 21.03.2019

Научно истражување чии резултати се објавени во стручниот магазин Лансет Медисин џурнал, наведуваат статистика за најсмртоносни болести и тоа две години наназад, па се до научно втемелени предвидувања дури до 2040 година.

19 болести што ќе убијат најмногу луѓе во следните две децении

+инфо - 21.03.2019

Земени се предвид 250 причини за смрт во 195 држави и територии и тенденција на раст на фатален исход покажуваат одделни заболувања Научно истражување чии резултати се објавени во стручниот магазин „Лансет медисин џурнал“, наведуваат статистика за ...

15 болести што ќе убијат најмногу луѓе во следните две децении

Алфа - 22.03.2019

Научно истражување чии резултати се објавени во стручниот магазин „Лансет медисин џурнал“, наведуваат статистика за најсмртоносни болести и тоа две години наназад, па сè до научно втемелени предвидувања дури до 2040-тa година.