TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ветерниот парк кај Богданци ќе ги задоволи потребите на 60 000 граѓани

Канал5 - 22.03.2014

Заврши изградбата на ветерниот парк кај Богданци. За околу два месеци во земјава ќе се произведе првата електрична енергија од обновливи извори. На денешната работна посета на ветерниците, ...

ФОТО: Пешевски го посети ветерниот парк во Богданци

Press24 - 22.03.2014

Првиот Ветерен парк во Република Македонија што ЕЛЕМ го гради во Богданци се очекува да испорачува најмалку 100 гигават часови природно одржлива енергија на годишно ниво, што е доволно да се обезбеди ...

Ветерниците во Богданци со струја ќе снабдуваат 60.000 граѓани

еМагазин - 22.03.2014

Првиот Ветерен парк во Република Македонија што ЕЛЕМ го гради во Богданци се очекува да испорачува енергија доволно да се обезбеди снабдување на над 60 илјади граѓани или како еден поголем град во ...

Ветерниците во Богданци ќе снабдуваат еден поголем град со енергија

Lider - 22.03.2014

Првиот Ветерен парк во Република Македонија што ЕЛЕМ го гради во Богданци се очекува да испорачува најмалку 100 гигават часови природно одржлива енергија на годишно ниво, што е доволно да се обезбеди ...

Пешевски на увид на текот на реализацијата на проектот ветерни електрани

А1 On - 22.03.2014

Вицепремиерот за економски прашања Владимир Пешевски и генералниот директор на АД „Електрани на Македонија” Дејан Бошковски ќе го посетат Паркот на ветерни електрани за да извршат редовен увид на ...

Пешевски во посета на Паркот на ветерници во Богданци

Lider - 22.03.2014

Заменикот на претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања, Владимир Пешевски и генералниот директор на АД “Електрани на Македонија”, Дејан Бошковски, денеска ќе ...

Ветерниците во Богданци ќе снабдуваат над 60 илјади граѓани во електрична енергија

Телеграф - 22.03.2014

Вредноста на проектот е над 56 милиони евра од кои околу 80 отсто се обезбедени од германската КФВ Банка Првиот Ветерен парк во Република Македонија што ЕЛЕМ го гради во Богданци се очекува да ...

Целосно комплетирани сите 16 ветерници во Богданци

Курир - 21.03.2014

Проектот „Парк на ветерни електрани“ во Богданци е во завршна фаза. Поради приклучување на паркот на ветерни електрани Богданци во дистрибутивната мрежа утрово од 5 до 7 часот без електрична енергија ...

Пешевски во посета на ветерниот парк во Богданци

Економски - 22.03.2014

Заменикот на претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања, Владимир Пешевски и генералниот директор на АД “Електрани на Македонија”, Дејан Бошковски, денеска ќе ...

Ветерниците во Богданци ќе обезбедат енергија за над 60 илјади граѓани

Курир - 22.03.2014

Првиот Ветерен парк во Република Македонија што ЕЛЕМ го гради во Богданци се очекува да испорачува најмалку 100 гигават часови природно одржлива енергија на годишно ниво, што е доволно да се обезбеди ...

Целосно комплетирани сите 16 ветерници во Богданци

Нетпрес - 21.03.2014

Проектот „Парк на ветерни електрани“ во Богданци е во завршна фаза. Поради приклучување на паркот на ветерни електрани Богданци во дистрибутивната мрежа утрово од пет до седум часот без електрична ...

Ветерниците во Богданци ќе снабдуваат еден поголем град со енергија

А1 On - 22.03.2014

Првиот Ветерен парк во Република Македонија што ЕЛЕМ го гради во Богданци се очекува да испорачува најмалку 100 гигават часови природно одржлива енергија на годишно ниво, што е доволно да се обезбеди ...

Ветерниците во Богданци ќе снабдуваат еден поголем град со енергија

Утрински - 22.03.2014

Првиот Ветерен парк во Република Македонија што ЕЛЕМ го гради во Богданци се очекува да испорачува најмалку 100 гигават часови природно одржлива енергија на годишно ниво, што е доволно да се обезбеди ...

Ветерниците во Богданци ќе снабдуваат еден поголем град со енергија

Сител - 22.03.2014

Првиот Ветерен парк во Република Македонија што ЕЛЕМ го гради во Богданци се очекува да испорачува најмалку 100 гигават часови природно одржлива енергија на годишно ниво, што е доволно да се обезбеди ...

Ветерниците во Богданци ќе снабдуваат еден поголем град со енергија

Канал5 - 22.03.2014

Првиот Ветерен парк во Република Македонија што ЕЛЕМ го гради во Богданци се очекува да испорачува најмалку 100 гигават часови природно одржлива енергија на годишно ниво, што е доволно да се обезбеди ...

Ветерниците во Богданци ќе снабдуваат еден поголем град со енергија

Денар - 22.03.2014

Првиот Ветерен парк во Република Македонија што ЕЛЕМ го гради во Богданци се очекува да испорачува најмалку 100 гигават часови природно одржлива енергија на годишно ниво, што е доволно да се обезбеди ...

Ветерниците во Богданци ќе снабдуваат еден поголем град со енергија

Денешен - 22.03.2014

Првиот Ветерен парк во Република Македонија што ЕЛЕМ го гради во Богданци се очекува да испорачува најмалку 100 гигават часови природно одржлива енергија на годишно ниво, што е доволно да се обезбеди ...

Ветерниците во Богданци ќе снабдуваат еден поголем град со енергија

Фактор - 22.03.2014

Најмалку 100 гигават часови природно одржлива енергија на годишно ниво се очекува да испорачува првиот Ветерен парк во Република Македонија што ЕЛЕМ го гради во Богданци, што е доволно да се обезбеди ...

Ветерниците во Богданци ќе испорачуваат струја за 60 илјади граѓани

+инфо - 22.03.2014

Најмалку 100 гигават часови природно одржлива енергија на годишно ниво се очекува да испорачува првиот Ветерен парк во Република Македонија што ЕЛЕМ го гради во Богданци, што е доволно да се обезбеди ...

Ветерниот парк ќе испорачува најмалку 100 гигават часови енергија

Нетпрес - 22.03.2014

Првиот Ветерен парк во Македонија што ЕЛЕМ го гради во Богданци се очекува да испорачува најмалку 100 гигават часови природно одржлива енергија на годишно ниво, што е доволно да се обезбеди ...

За неколку месеци ќе почне со работа првиот Ветерен парк во Македонија

Макфакс - 22.03.2014

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, Владимир Пешевски, и генералниот директор на ЕЛЕМ, Дејан Бошковски во саботата извршија увид на првиот Ветерен парк во Република Македонија Во петокот ...

Заврши монтирањето на 16-те ветерници во Богданци

Бизнис Инфо - 21.03.2014

Паркот на ветерни електрани Богданци влегува во својата финална фаза од изградбата. На терен веќе се подигнати и целосно комплетирани сите 16 ветерници, а во моментов течат активностите за поврзување ...

Се исправија ветерниците во Богданци – се чека уште старт на производство

Фактор - 21.03.2014

Долгонајавуваниот проект на ЕЛЕМ-Паркот на ветерници ќе продуцира струја доволна да се снабдат околу 60.000 граѓани, односно минимално годишно производство од 100 гигават/часови од ветерна енергија.

Заврши монтажата на ветерниците во Богданци, наскоро во производство

Алфа - 21.03.2014

Паркот на ветерни електрани „Богданци“ влегува во својата финална фаза од изградбата. На терен веќе се подигнати и целосно комплетирани сите 16 ветерници, а во моментов течат активностите за ...

Ветерните електрани се приклучуваат на дистрибутивната мрежа

Н.Македонија - 21.03.2014

Паркот на ветерни електрани „Богданци“ влегува во својата финална фаза од изградбата. На терен веќе се подигнати и целосно комплетирани сите 16 ветерници, а во моментов течат активностите за ...

Заврши монтажата на ветерниците во Богданци

Утрински - 21.03.2014

Паркот на ветерни електрани „Богданци“ влегува во својата финална фаза од изградбата. На терен веќе се подигнати и целосно комплетирани сите 16 ветерници, а во моментов течат активностите за ...

Наскоро струја од ветерници во Македонија

МРТ - 21.03.2014

Паркот на ветерни електрани „Богданци“ влегува во својата финална фаза од изградбата. На терен веќе се подигнати и целосно комплетирани сите 16 ветерници, а во моментов течат активностите за ...

Богданци доби ветерници, наскоро производство на струја

Кирилица - 21.03.2014

Паркот на ветерни електрани „Богданци“ влегува во својата финална фаза од изградбата. На терен веќе се подигнати и целосно комплетирани сите 16 ветерници, а во моментов течат активностите за ...

Паркот на ветерни електрани „Богданци“ во финална фаза од изградбата

Press24 - 21.03.2014

Паркот на ветерни електрани „Богданци“ влегува во својата финална фаза од изградбата. На терен веќе се подигнати и целосно комплетирани сите 16 ветерници, а во моментов течат активностите за ...

Заврши монтажата на ветерниците во Богданци, наскоро во производство

А1 On - 21.03.2014

Паркот на ветерни електрани „Богданци“ влегува во својата финална фаза од изградбата. На терен веќе се подигнати и целосно комплетирани сите 16 ветерници, а во моментов течат активностите за ...

Подигнати ветерниците во Богданци

Телеграф - 21.03.2014

ПВЕ-„Богданци“ со 16 ветерни електрани распространети на 29 хектари се очекува да испорачува најмалку 100 гигават-часови природно одржлива енергија, што на годишно ниво е доволно за снабдување на ...

Заврши монтажата на ветерниците во Богданци, наскоро во производство

Сител - 21.03.2014

Паркот на ветерни електрани „Богданци“ влегува во својата финална фаза од изградбата. На терен веќе се подигнати и целосно комплетирани сите 16 ветерници, а во моментов течат активностите за ...

Паркот на ветерни електрани „Богданци“ влегува во својата финална фаза од изградба

Вистина.мк - 21.03.2014

Паркот на ветерни електрани „Богданци“ влегува во својата финална фаза од изградбата. На терен веќе се подигнати и целосно комплетирани сите 16 ветерници, а во моментов течат активностите за ...

Наскоро струја од ветерниците во Богданци

Република - 21.03.2014

Паркот на ветерни електрани „Богданци“ влегува во својата финална фаза од изградбата. На терен веќе се подигнати и целосно комплетирани сите 16 ветерници, а во моментов течат активностите за ...

Монтажата на ветерниците во Богданци финализирана

Курир - 21.03.2014

Паркот на ветерни електрани „Богданци“ влегува во својата финална фаза од изградбата. На терен веќе се подигнати и целосно комплетирани сите 16 ветерници, а во моментов течат активностите за ...

Заврши монтажата на ветерниците во Богданци, наскоро во производство

Канал5 - 21.03.2014

Паркот на ветерни електрани „Богданци“ влегува во својата финална фаза од изградбата. На терен веќе се подигнати и целосно комплетирани сите 16 ветерници, а во моментов течат активностите за ...

Заврши монтажата на ветерниците во Богданци, наскоро во производство

Денар - 21.03.2014

Паркот на ветерни електрани „Богданци“ влегува во својата финална фаза од изградбата. На терен веќе се подигнати и целосно комплетирани сите 16 ветерници, а во моментов течат активностите за ...

Ветерниците во Богданци наскоро ќе прават струја

Дневник - 21.03.2014

Паркот на ветерни електрани „Богданци“ влегува во својата финална фаза од изградбата. На терен веќе се подигнати и целосно комплетирани сите 16 ветерници, а во тек се активностите за поврзување на ...

Заврши монтажата на ветерниците во Богданци, наскоро во производство

Денешен - 21.03.2014

Паркот на ветерни електрани „Богданци“ влегува во својата финална фаза од изградбата. На терен веќе се подигнати и целосно комплетирани сите 16 ветерници, а во моментов течат активностите за ...

Заврши монтажата на ветерниците во Богданци, наскоро во производство

Економски - 21.03.2014

Паркот на ветерни електрани „Богданци“ влегува во својата финална фаза од изградбата. На терен веќе се подигнати и целосно комплетирани сите 16 ветерници, а во моментов течат активностите за ...

Наскоро “зелена струја“ од ветерниот парк во Богданци

Lider - 21.03.2014

Паркот на ветерни електрани „Богданци“ влегува во својата финална фаза од изградбата. На терен веќе се подигнати и целосно комплетирани сите 16 ветерници, а во моментов течат активностите за ...

Гевгелија, Валандово, Дојран и Богданци утре без струја

Кирилица - 20.03.2014

Поради приклучување на паркот на ветерни електрани Богданци во дистрибутивната мрежа утре од 5 до 7 часот без електрична енергија ќе бидат населените места во општините Гевгелија, Валандово, Дојран и ...

Гевгелија, Валандово, Дојран и Богданци без струја

Сител - 20.03.2014

Поради приклучување на паркот на ветерни електрани Богданци во дистрибутивната мрежа денеска од 5 до 7 часот без електрична енергија ќе бидат населените места во општините Гевгелија, Валандово, ...