TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Прилеп се справува со годишниот кризен период во водоснабдувањето

Сител - 20.10.2019

Прилеп се справува со октомвриските кризи со водоснабдувањето од системот „Студенчица“, поттикнати од долгомесениот сушен период, незапаметен повеќе од половина век. Според Емил Јанески, директор на прилепски „Водовод и канализација“, при вакви ...

Драстично намалената издашност на „Студенчица“, го нарушува водоснабдувањето во Прилеп

Алфа - 19.10.2019

Постои ли реална опасност, градот под Марковите Кули, да остане без нормално водоснабдување ?! Ова прашање се наметнува откако во текот на неделава, неколку поголеми населби од високата зона на градот, со денови остануваа без вода, на што граѓаните ...

Прилеп се справува со октомвриските кризи со водоснабдувањето од системот „Студенчица“

MakPress - 20.10.2019

Прилеп се справува со октомвриските кризи со водоснабдувањето од системот „Студенчица“, поттикнати од долгомесениот сушен период, незапаметен повеќе од половина век. Според Емил Јанески, директор на прилепски „Водовод и канализација“, при вакви ...