TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Кинескиот Twitter“ почна борба против хомосексуалноста

Кајгана - 16.04.2018

Пекинг, 16 април 2018 (МИА) - Социјалната мрежа Weibo, често нарекувана и „кинески Twitter" сака да создаде „светло и хармонично пространство", па по тој повод, новата политика на компанијата наложува содржините со хомосексуални елементи да се ...

„Кинескиот Twitter“ отстранува пораки со хомосексуална содржина

Стандард - 16.04.2018

Еден „светол и хармонизиран простор“ – тоа сака да создаде кинеската услуга за кратки пораки „Weibo“, која честопати се нарекува „кинески Twitter“, за своето општество. Поради оваа причина, компанијата презеде контроверзен чекор.

Социјална мрежа во Кина се откажа од отстранување геј содржини по јавен револт

Радио МОФ - 16.04.2018

Една од најголемите социјални мрежи во Кина, Сина Веибо, ја повлече својата забрана за интернет содржини „поврзани со хомосексуалност“ по револтот кој оваа одлука ја предизвика кај интернет корисниците во земјата, пишува Гардијан.

„Кинескиот Твитер“ блокира содржини со хомосексуални елементи

USB - 16.04.2018

Социјалната мрежа Веибо, често нарекувана и „кинески Tвитер” сака да создаде „светло и хармонично пространство”, па по тој повод, новата политика на компанијата наложува содржините со хомосексуални елементи да се бришат.