TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ќулавкова: Сега имаме два државни јазика, се менува идентитетот на државата

Фокус - 14.01.2018

Академик Катица Ќулавкова смета дека со новиот закон за јазици се менува идентитетот на државата. „Трагично е кога ќе си го смениш идентитетот на државата сам, дома, однатре, со тапија. Идентитетот на државата РМ се менува и статусот на нејзиниот ...

Aкадемик Ќулавкова: Се менува идентитетот на државата, сега ќе има два државни јазика и тоа менува и повредува многу ...

МКД - 14.01.2018

Трагично е кога ќе си го смениш идентитетот на државата сам, дома, однатре, со тапија, реагираше академик Катица Ќулавкова по донесувањето на Законот за употребата на јазиците. „Го отуѓуваат неотуѓивото и згора на тоа се арогантни… Идентитетот на ...

Ќулавкова: Трагично е кога сам со тапија ќе си го смениш идентетот

Фактор - 14.01.2018

Поетесата и академик Катица Ќулавкова изрази свои критики за новиот Закон за употреба на јазиците за кој смета дека ќе придонесе во менување на идентитетот на државата. „Трагично е кога ќе си го смениш идентитетот на државата сам, дома, однатре, со ...

Ќулавкова: Трагично е кога сам ќе си го смениш идентитетот на државата

Курир - 13.01.2018

Академик Катица Ќулавкова реагира на „Твитер“ со низа пораки околу изгласаниот Закон за употреба на јазиците. „Трагично е кога ќе си го смениш идентитетот на државата сам, дома, однатре, со тапија“, твитна таа, инспирирајќи дебата во која потоа ќе ...

Ќулавкова: Сега имаме два државни јазика, се менува идентитетот на државата

Локално - 14.01.2018

Академик Катица Ќулавкова смета дека со новиот закон за јазици се менува идентитетот на државата. „Трагично е кога ќе си го смениш идентитетот на државата сам, дома, однатре, со тапија. Идентитетот на државата РМ се менува и статусот на нејзиниот ...

Ќулафкова: Трагично е кога сам ќе си го смениш идентитетот на државата

Нетпрес - 13.01.2018

Академик Катица Ќулавкова реагира на „Твитер“ со низа пораки околу изгласаниот Закон за употреба на јазиците. „Трагично е кога ќе си го смениш идентитетот на државата сам, дома, однатре, со тапија“, твитна таа, инспирирајќи дебата во која потоа ќе ...

Ќулавкова: Трагично е кога ќе си го смениш идентитетот на државата сам, дома, однатре, со тапија

Република - 13.01.2018

Академик Катица Ќулавкова реагира на „Твитер“ со низа пораки околу изгласаниот Закон за употреба на јазиците. „Трагично е кога ќе си го смениш идентитетот на државата сам, дома, однатре, со тапија“, твитна таа, инспирирајќи дебата во која потоа ќе ...

Ќулавкова: Сега имаме два јазика, трагично е кога сам ќе си го смениш идентитетот на државата!

Таратур - 14.01.2018

Академик Катица Ќулавкова реагира на „Твитер“ со низа пораки околу изгласаниот Закон за употреба на јазиците. „Трагично е кога ќе си го смениш идентитетот на државата сам, дома, однатре, со тапија“, твитна таа, инспирирајќи дебата во која потоа ќе ...

Ќулавкова: Трагично е кога ќе си го смениш идентитетот на државата сам, дома, однатре, со тапија

Телевизија Нова - 14.01.2018

Академик Катица Ќулавкова реагира на „Твитер“ со низа пораки околу изгласаниот Закон за употреба на јазиците. „Трагично е кога ќе си го смениш идентитетот на државата сам, дома, однатре, со тапија“, твитна таа, инспирирајќи дебата во која потоа ќе ...