TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Какви форми на консолидација можат да го спасат македонското земјоделство

Н.Македонија - 04.03.2024

Во Македонија земјоделските површини најчесто се помали од два хектара, составени од повеќе парцели оддалечени едни од други, честопати и без пристап до наводнување и пат. Фрагментираноста е еден од најголемите предизвици што ги намалуваат ...

Земјоделци бараат да им се продолжат договорите за закуп на земјоделско земјиште

MakPress - 04.03.2024

Осумдесет и осум земјоделци од здружението „Овчеполски фармер“ од Свети Николе бараат продолжување на договорите за закуп на земјоделското земјиште. Ангел Стојчев претседател на Здружението „Овчеполски фармер“ на денешната прес-конференција истакна ...