TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Насмеани, а депресивни: Како да ги препознаете знаците на најопасната депресија?

Кајгана - 27.01.2021

Зад насмевката понекогаш се крие најголемата тага. Еве како можете да им помогнете на луѓето кои страдаат од т.н. насмеана депресија. Првата помисла за депресијата е тага, мрак, очај, но исто така и за самоубиствени мисли.

Фотографите од социјалните мрежи ја откриваат вашата психичка состојба: Ова е непогрешлив знак за депресија

Хаштаг - 27.01.2021

Експертите ја анализираа содржината, но и користените филтери... Се чини дека животот во современото општество е незамислив без социјални мрежи. Меѓутоа, кога објавувате фотографии или пишувате објави, треба да знаете дека сето тоа испраќа порака за ...

Со прошетка и вежби против зимската и пандемичната депресија

Вечер Прес - 26.01.2021

Студ, најмногу дома отколку надвор, плус и пандемија, шетање под маски, сè на сè како создадено време за зимска блуза или зимска депресија. Тоа е честа состојба што доаѓа заедно со мрачни и студени денови.

Здравата исхрана лекува депресија

Кумановски м. - 13.01.2018

Истражување на Универзитетот Дикин (Deakin university) открива дека неправилната исхрана ја зголемува веројатноста од развој на депресија. Здравата исхрана пак може да ги избави луѓето од ова ментално растројство.