TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поголемата самостојност на општините зависи од политичката волја на партиите, кажа министерот Пенов во Тетово

Сакам да кажам - 30.11.2022

Кога општините ќе имаат поголема децентрализација, зависи само од пратениците во парламентот, кажа министерот за локална самоуправа Ристо Пенов по денешниот состанок со градоначалникот на Тетово, Билал Касами.

Пенов:Поголема децентрализација за општините кога ќе има политичка волја

Опсервер - 30.11.2022

Процесот за поголема децентрализација на општините е зависен од политичката волја. Ова е резимето на одговорот на министерот за локална самоуправа Ристо Пенов на новинарско прашање кога и како ќе имаат општините поголеми надлежности.

Пенов: Парламентот е блокиран, не е реално да отвараме дебата за целосна децентрализација

Слободен Печат - 30.11.2022

Повеќе пари за општините од даноците но и поголеми ингеренции за локалните самоуправи, побара градоначалникот на Општината Тетово Билал Касами по денешната средба со Министерот за локална самоуправа Ристо Пенов .

Пенов:Поголема децентрализација за општините кога ќе има политичка волја

MakPress - 30.11.2022

Процесот за поголема децентрализација на општините е зависен од политичката волја. Ова е резимето на одговорот на министерот за локална самоуправа Ристо Пенов на новинарско прашање кога и како ќе имаат општините поголеми надлежности.

ПОВЕЌЕ ПАРИ КОГА ЌЕ ИМА ПОВЕЌЕ ВОЛЈА Пенов ја коментира можноста законски на општините да им следуваат повеќе средства

+инфо - 30.11.2022

Датум не може да има, но на тие процеси се работи, се бара моментот кога ќе има политичка волја за да еден таков системски закон помине и во парламентот. Од една страна точно е, на општини како Тетово и другите поголеми општини треба да им се даде ...

Пенов: Поголема децентрализација за општините кога ќе има политичка волја

Република - 30.11.2022

Процесот за поголема децентрализација на општините е зависен од политичката волја. Ова е резимето на одговорот на министерот за локална самоуправа Ристо Пенов на новинарско прашање кога и како ќе имаат општините поголеми надлежности.

Пенов: Поголема децентрализација за општините кога ќе има политичка волја

Канал5 - 30.11.2022

Процесот за поголема децентрализација на општините е зависен од политичката волја. Ова е резимето на одговорот на министерот за локална самоуправа Ристо Пенов на новинарско прашање кога и како ќе имаат општините поголеми надлежности.

Пенов: Поголема децентрализација за општините кога ќе има политичка волја

24Инфо - 30.11.2022

Процесот за поголема децентрализација на општините е зависен од политичката волја. Ова е резимето на одговорот на министерот за локална самоуправа Ристо Пенов на новинарско прашање кога и како ќе имаат општините поголеми надлежности.

Пенов: Поголема децентрализација за општините кога ќе има политичка волја

CivilMedia - 30.11.2022

Процесот за поголема децентрализација на општините е зависен од политичката волја. Ова е резимето на одговорот на министерот за локална самоуправа Ристо Пенов на новинарско прашање кога и како ќе имаат општините поголеми надлежности.

Пенов: Поголема децентрализација ќе има кога ќе има волја

Независен - 30.11.2022

Процесот за поголема децентрализација на општините е зависен од политичката волја. Ова е резимето на одговорот на министерот за локална самоуправа Ристо Пенов на новинарско прашање кога и како ќе имаат општините поголеми надлежности.

Пенов: Поголема децентрализација за општините кога ќе има политичка волја

Press24 - 30.11.2022

Процесот за поголема децентрализација на општините е зависен од политичката волја. Ова е резимето на одговорот на министерот за локална самоуправа Ристо Пенов на новинарско прашање кога и како ќе имаат општините поголеми надлежности.

Пенов: Поголема децентрализација за општините кога ќе има политичка волја

Н.Македонија - 30.11.2022

Процесот за поголема децентрализација на општините е зависен од политичката волја. Ова е резимето на одговорот на министерот за локална самоуправа Ристо Пенов на новинарско прашање кога и како ќе имаат општините поголеми надлежности.

Процесот за поголема децентрализација на општините е зависен од политичката волја, вели Пенов

360 степени - 30.11.2022

Се бара моментот кога ќе има политичка волја за да еден таков системски закон помине и во парламентот. Во моментот парламентот е блокиран, не е реално да се очекува да отвориме една таква дебата во овој момент, вели министерот за локална самоуправа ...

Пенов:Поголема децентрализација за општините кога ќе има политичка волја

Zoom - 30.11.2022

Процесот за поголема децентрализација на општините е зависен од политичката волја. Ова е резимето на одговорот на министерот за локална самоуправа Ристо Пенов на новинарско прашање кога и како ќе имаат општините поголеми надлежности.

Процесот за поголема децентрализација на општините е зависен од политичката волја, вели Пенов

Алсат-М - 30.11.2022

Процесот за поголема децентрализација на општините е зависен од политичката волја. За поголема децентрализација најмногу се мисли на финансиска децентрализација, односно општините да добиваат повеќе средства од државата кои ги собира преку данокот ...