TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Колку чини мисијата на Perseverance на Марс

Телефони.мк - 01.03.2021

Сме се прашале ли колку чини мисијата на роверот Perseverance . НАСА очекува трошок од 2,7 милијарди долари на проектот за последната мисија, би требало и да порасне на 2,9 милијарди долари поради инфлацијата до крајот на мисијата.

Колку чинат мисиите на НАСА до Марс?

Факултети - 01.03.2021

„Персевиренс“, роверот на американската вселенска агенција НАСА, неодамна стигна на површината на Марс по поминати 472 милиони километри. Роверот ќе се обиде да открие знаци на живот, во минатото или сега.

ПРВИТЕ ВПЕЧАТОЦИ ОД МАРС: Црвената планета во висока резолуција (ФОТО)

Кумановски м. - 27.02.2021

Од моментот на активирање на падобранот, системот за камера го емитуваше целиот процес на спуштање, покажувајќи ја динамичката ротација на роверот до кратерот „Езеро“. На фотографијата: панорамски пејзаж на Марс, составен од индивидуални слики ...