TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Селекција: Во вториот круг за “Роман на годината” -11 романи

Вечер - 11.02.2019

“Страв од варвари“ од Петар Андоновски, “Последното име на иднината” од Живко Грозданоски и “Лидија, или се што знам за жените” од Тихомир Јанчовски се дел од 11 -те наслови кои влегоа во втор круг за наградата “Роман на годината” за 2018, која ја ...

11 наслови ја продолжуваат трката за „Роман на годината“

Република - 11.02.2019

Жири-комисијата за наградата „Роман на годината“ за 2018 година, која ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“, во состав Фросина Пармаковска (претседател), Богомил Ѓузел, Сашо Прокопиев, ...

Избрана првата селекција за наградата „Роман на годината“

Окно - 11.02.2019

Жири-комисијата за наградата „Роман на годината“ за 2018 година, која ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“, во состав Фросина Пармаковска (претседател), Богомил Ѓузел, Сашо Прокопиев, ...

Единаесет дела селектирани за „Роман на годината 2018“

Радио МОФ - 11.02.2019

Жири-комисијата за наградата „Роман на годината“ за 2018 година, која ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“, ја направи првата селекција од пристигнатите романи, избирајќи 11 наслови што ја ...