TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За итни случаи во болница не треба дозвола за полициски час, велат од мвр

Сакам да кажам - 08.04.2020

Ако граѓаните имаат итно потреба да одат во болница за време на полицискиот час, нема потреба да се јавуваат во полиција или да бараат дозвола, кажа дополнителната заменичка министерка за внатрешни работи Славјанка Петровска.

Граѓаните кои имаат потреба од итна медициска помош за време на полициски час, може да одат на лекар

еМагазин - 08.04.2020

Граѓаните кои имаат потреба од итна медициска помош за време на полициски час, можат без никаква дозвола да појдат до здравствена установа. Доколку бидат запрени од полиција потребно е да кажат каде одат, а доколку пак тоа го злоупотребат ќе следат ...

Лицата на кои им е лошо, можат без никаква дозвола да се упатат во болница

ТВ21 - 08.04.2020

Граѓаните кои имаат потреба од итна медициска помош за време на полициски час, можат без никаква дозвола да појдат до здравствена установа. Доколку бидат запрени од полиција потребно е да кажат каде одат, а доколку пак тоа го злоупотребат ќе следат ...

Петровска : Лицата на кои им е лошо, можат без никаква дозвола да се упатат во болница

Канал5 - 08.04.2020

Граѓаните кои имаат потреба од итна медициска помош за време на полициски час, можат без никаква дозвола да појдат до здравствена установа. Доколку бидат запрени од полиција потребно е да кажат каде одат, а доколку пак тоа го злоупотребат ќе следат ...

Ако ви е лошо брзајте во болница, не мора да се јавите во МВР

+инфо - 08.04.2020

Граѓаните кои имаат потреба од итна медициска помош за време на полициски час, можат без никаква дозвола да појдат до здравствена установа. Доколку бидат запрени од полиција потребно е да кажат каде одат, а доколку пак тоа го злоупотребат ќе следат ...

Граѓаните кои имаат потреба од итна медициска помош за време на полициски час, можат без никаква дозвола да појдат до ...

Либертас - 08.04.2020

Граѓаните кои имаат потреба од итна медициска помош за време на полициски час, можат без никаква дозвола да појдат до здравствена установа. Доколку бидат запрени од полиција потребно е да кажат каде одат, а доколку пак тоа го злоупотребат ќе следат ...

Лицата на кои им е лошо, можат без никаква дозвола да се упатат во болница

А1 On - 08.04.2020

Граѓаните кои имаат потреба од итна медициска помош за време на полициски час, можат без никаква дозвола да појдат до здравствена установа. Доколку бидат запрени од полиција потребно е да кажат каде одат, а доколку пак тоа го злоупотребат ќе следат ...

Петровска: Лицата на кои им е лошо, можат без никаква дозвола да се упатат во болница

iPortal - 08.04.2020

Граѓаните кои имаат потреба од итна медициска помош за време на полициски час, можат без никаква дозвола да појдат до здравствена установа. Доколку бидат запрени од полиција потребно е да кажат каде одат, а доколку пак тоа го злоупотребат ќе следат ...

Лицата на кои им е лошо, можат без никаква дозвола да се упатат во болница

Локално - 08.04.2020

Граѓаните кои имаат потреба од итна медициска помош за време на полициски час, можат без никаква дозвола да појдат до здравствена установа. Доколку бидат запрени од полиција потребно е да кажат каде одат, а доколку пак тоа го злоупотребат ќе следат ...

Лицата на кои им е лошо, можат без никаква дозвола да се упатат во болница

Press24 - 08.04.2020

Граѓаните кои имаат потреба од итна медициска помош за време на полициски час, можат без никаква дозвола да појдат до здравствена установа. Доколку бидат запрени од полиција потребно е да кажат каде одат, а доколку пак тоа го злоупотребат ќе следат ...

Лицата на кои им е лошо, можат без никаква дозвола да се упатат во болница

Независен - 08.04.2020

Фото: Б. Грданоски Граѓаните кои имаат потреба од итна медицинска помош за време на полициски час, можат без никаква дозвола да појдат до здравствена установа. Доколку бидат запрени од полиција потребно е да кажат каде одат, а доколку пак тоа го ...

Лицата на кои им е лошо, можат без никаква дозвола да се упатат во болница

Опсервер - 08.04.2020

Скопје, 8 април 2020 () – Граѓаните кои имаат потреба од итна медициска помош за време на полициски час, можат без никаква дозвола да појдат до здравствена установа. Доколку бидат запрени од полиција потребно е да кажат каде одат, а доколку пак тоа ...

Лицата на кои им е лошо можат без никаква дозвола да се упатат во болница

Слободен Печат - 08.04.2020

Граѓаните кои имаат потреба од итна медициска помош за време на полициски час, можат без никаква дозвола да појдат до здравствена установа. Доколку бидат запрени од полиција потребно е да кажат каде одат, а доколку пак тоа го злоупотребат ќе следат ...

Како да постапите ако имате потреба од медицинска помош за време на полициски час? Злоупотребите ќе се казнуваат!

Курир - 08.04.2020

Граѓаните кои имаат потреба од итна медициска помош за време на полициски час, можат без никаква дозвола да појдат до здравствена установа. Доколку бидат запрени од полиција потребно е да кажат каде одат, а доколку пак тоа го злоупотребат ќе следат ...

Лицата на кои им е лошо, можат без никаква дозвола да се упатат во болница

Сител - 08.04.2020

Граѓаните кои имаат потреба од итна медициска помош за време на полициски час, можат без никаква дозвола да појдат до здравствена установа. Доколку бидат запрени од полиција потребно е да кажат каде одат, а доколку пак тоа го злоупотребат ќе следат ...

Постапка при потреба од медицинска помош во текот на полицискиот час, злоупотребите ќе бидат казнувани

Нетпрес - 08.04.2020

Граѓаните кои имаат потреба од итна медициска помош за време на полициски час, можат без никаква дозвола да појдат до здравствена установа. Доколку бидат запрени од полиција потребно е да кажат каде одат, а доколку пак тоа го злоупотребат ќе следат ...

Лицата на кои им е лошо, можат без никаква дозвола да се упатат во болница

CivilMedia - 08.04.2020

Граѓаните кои имаат потреба од итна медициска помош за време на полициски час, можат без никаква дозвола да појдат до здравствена установа. Доколку бидат запрени од полиција потребно е да кажат каде одат, а доколку пак тоа го злоупотребат ќе следат ...

Лицата кои имаат потреба од итна медициска помош можат без никаква дозвола да се упатат во болница

МКД - 08.04.2020

Граѓаните кои имаат потреба од итна медициска помош за време на полициски час, можат без никаква дозвола да појдат до здравствена установа. Доколку бидат запрени од полиција потребно е да кажат каде одат, а доколку пак тоа го злоупотребат ќе следат ...

На лекар во полициски час може и без дозвола

ММС - 08.04.2020

Доколку граѓаните имаат потреба од итна медицинска помош, можат да заминат и без потребните дозволи за движење во полициски час. Ова го кажа заменичката на министерот за внатрешни работи Славјанка Петровска.

Лицата на кои им е лошо, можат без никаква дозвола да се упатат во болница

ММС - 08.04.2020

Граѓаните кои имаат потреба од итна медициска помош за време на полициски час, можат без никаква дозвола да појдат до здравствена установа. Доколку бидат запрени од полиција потребно е да кажат каде одат, а доколку пак тоа го злоупотребат ќе следат ...

Граѓаните со здравствени тегоби може да одат на лекар за време на забраната за движење

360 степени - 08.04.2020

Граѓаните кои имаат потреба од итна медициска помош за време на полициски час, можат без никаква дозвола да појдат до здравствена установа. Доколку бидат запрени од полиција потребно е да кажат каде одат, а ако го злоупотреба тоа ќе следат санкции.

Лицата на кои им е лошо, можат без никаква дозвола да се упатат во болница

Бриф - 08.04.2020

Граѓаните кои имаат потреба од итна медициска помош за време на полициски час, можат без никаква дозвола да појдат до здравствена установа. Доколку бидат запрени од полиција потребно е да кажат каде одат, а доколку пак тоа го злоупотребат ќе следат ...

За итни случаи во болница не треба дозвола за полициски час, велат од МВР

Фокус - 09.04.2020

Ако граѓаните имаат итно потреба да одат во болница за време на полицискиот час, нема потреба да се јавуваат во полиција или да бараат дозвола, кажа дополнителната заменичка министерка за внатрешни работи Славјанка Петровска.

За итна потреба од одење во болница за време на полициски час нема да треба дозвола ниту јавување на 192

MakPress - 09.04.2020

Граѓаните кои имаат потреба од итна медициска помош за време на полициски час, можат без никаква дозвола да појдат до здравствена установа. Доколку бидат запрени од полиција потребно е да кажат каде одат, а доколку пак тоа го злоупотребат ќе следат ...

Лицата на кои им е лошо, можат без никаква дозвола да се упатат во болница

4NEWS - 09.04.2020

Граѓаните кои имаат потреба од итна медициска помош за време на полициски час, можат без никаква дозвола да појдат до здравствена установа. Доколку бидат запрени од полиција потребно е да кажат каде одат, а доколку пак тоа го злоупотребат ќе следат ...