TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ДФРМ: Македонскиот филм мора да се потпира врз стабилни и одржливи извори на финансирање

Република - 14.02.2020

На редовното собрание на Друштвото на филмски работници на Македонија беше усвоена одлука за покревање иницијатива за потребите за редефинирање на моделите на македонскиот филм. Во прилог е писмото испратено до сите релевантни институиции во ...

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

Опсервер - 14.02.2020

– Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“, која под мотото „Во наш филм“ ќе се одржува од денеска до 16 февруари во Младинскиот културен центар.

Трибина на тема „Жените во македонскиот филм“ во кино „Фросина“

Радио МОФ - 13.02.2020

Трибина на темата „Жената во македонскиот филм“ и дискусија за улогата и вклученоста на актерките во македонската кинематографија, ќе се одржи во склоп на „Златна рамка 2020“. По иницијатива на Друштвото на филмски работници во Македонија, оваа ...

„Златна рамка“ најавува трибина: „Жената во македонскиот филм“

Република - 13.02.2020

Како дел од програмата на „Златна рамка 2020“ в недела на 16 февруари со почеток во 11.30 часот во кино Фросина, ќе се одржи трибина, насловена како „Жената во македонскиот филм“. Во насока на сите заложби за подобрување на статусот на филмските ...

Трибина на „Златна рамка 2020“ – Жената во македонскиот филм

Frontline - 13.02.2020

Како дел од програмата на „Златна рамка 2020“ в недела на 16 февруари со почеток во 11.30 часот во кино Фросина, ќе се одржи трибина, насловена како „Жената во македонскиот филм“. Во насока на сите заложби за подобрување на статусот на филмските ...

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

Курир - 14.02.2020

Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“, која под мотото „Во наш филм“ ќе се одржува од денеска до 16 февруари во Младинскиот културен центар.

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

Сител - 14.02.2020

Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“, која под мотото „Во наш филм“ ќе се одржува од денеска до 16 февруари во Младинскиот културен центар.

Ревија на македонски филмови во МКЦ

+инфо - 14.02.2020

Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“, која под мотото „Во наш филм“ ќе се одржува од денеска до 16 февруари во Младинскиот културен центар.

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

А1 On - 14.02.2020

Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“, која под мотото „Во наш филм“ ќе се одржува од денеска до 16 февруари во Младинскиот културен центар.

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

MakPress - 14.02.2020

Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“, која под мотото „Во наш филм“ ќе се одржува од денеска до 16 февруари во Младинскиот културен центар.

Трибина „Жената во македонскиот филм“ на „Златна рамка 2020“

Stylist - 14.02.2020

Како дел од програмата на „Златна рамка 2020“ , ќе се одржи трибина, насловена како „ Во насока на ситезаложби за подобрување на статусот на филмските работници, се очекува широкадискусија за улогата и статусот на жените вклучени во сите сегменти ...