TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Таравари: Толеранцијата за градење на „диво“ ќе биде нула

Слободен Печат - 02.12.2019

Градоначалникот Таравари нагласи дека нема да го менува ставот да нетолерира градењето на „диво" и на инвеститорите им остави рок од седм дена да ги вратат објектите во согласност со дозволата за градба.

Градоначалникот Таравари потврдува: Нулта толеранција за диворгадби

24Инфо - 02.12.2019

Градоначалникот Таравари и одговорните од урбани змот утврдија отстапувања од планот при изградба на колективн ите згради , на инвеститорите им да де рок од една недела , самите да ги ур нат доградбите .

Таравари во увид на градежни објекти: Инвеститори добија 7 дена рок за рушење

Gostivarpress.mk - 02.12.2019

Инвеститори на две згради во Гостивар добија рок од седум дена, сами да ги срушат деловите од објектите со коишто излегле надвор од градежната дозвола. Во спротивно, рушењето ќе го изврши општината.

Таравари даде рок од една недела инвеститорите сами да урнат дивоградби во Гостивар

Макфакс - 02.12.2019

Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, на инвеститорите им даде рок од една недела самите да реагираат по однос на отстапувања од планот при изградба на колективни згради во градот и да ги урнат доградбите.

Таравари: Нема да имаме толеранција за градење на „диво“

Фокус - 02.12.2019

Гостиварскиот градоначалник Арбен Таравари по посетата на две градилишта во градот на инвеститорите им даде рок од една седмица да се урнат градбите кои се надвор од одобренијата за градање.

Градоначалникот Таравари нема да толерира дивоградби во Гостивар

А1 On - 02.12.2019

Гостиварскиот градоначалник Арбен Таравари по посетата на две градилишта во градот на инвеститорите им даде рок од една недела да се урнат градбите кои се надвор од одобренијата за градање.

Таравари даде рок од една недела инвеститорите сами да урнат дивоградби во Гостивар

Точка - 02.12.2019

Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, на инвеститорите им даде рок од една недела самите да реагираат по однос на отстапувања од планот при изградба на колективни згради во градот и да ги урнат доградбите.

Градоначалникот Таравари нема да толерира дивоградби во Гостивар

Курир - 02.12.2019

Гостиварскиот градоначалник Арбен Таравари по посетата на две градилишта во градот на инвеститорите им даде рок од една недела да се урнат градбите кои се надвор од одобренијата за градање.

Градоначалникот Таравари нема да толерира дивоградби во Гостивар

Press24 - 02.12.2019

Гостиварскиот градоначалник Арбен Таравари по посетата на две градилишта во градот на инвеститорите им даде рок од една недела да се урнат градбите кои се надвор од одобренијата за градање.

Таравари: Толеранцијата за градење на „диво“ во Гостивар ќе биде нула

Локално - 02.12.2019

Гостиварскиот градоначалник Арбен Таравари по посетата на две градилишта во градот на инвеститорите им даде рок од една недела да се урнат градбите кои се надвор од одобренијата за градање.

Градоначалникот Таравари нема да толерира дивоградби во Гостивар

Опсервер - 02.12.2019

Гостиварскиот градоначалник Арбен Таравари по посетата на две градилишта во градот на инвеститорите им даде рок од една недела да се урнат градбите кои се надвор од одобренијата за градање.

Таравари им даде рок на инвеститорите за сами да ги урнат дивоградбите

Н.Македонија - 02.12.2019

Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, на инвеститорите им даде рок од една недела самите да реагираат по однос на отстапувања од планот при изградба на колективни згради во градот и да ги урнат доградбите.

Градоначалникот Таравари нема да толерира дивоградби во Гостивар

Канал5 - 02.12.2019

Гостиварскиот градоначалник Арбен Таравари по посетата на две градилишта во градот на инвеститорите им даде рок од една недела да се урнат градбите кои се надвор од одобренијата за градање.

Градоначалникот Таравари нема да толерира дивоградби во Гостивар

CivilMedia - 02.12.2019

Гостиварскиот градоначалник Арбен Таравари по посетата на две градилишта во градот на инвеститорите им даде рок од една недела да се урнат градбите кои се надвор од одобренијата за градање.

Толеранцијата за градење на „диво“ во Гостивар ќе биде нула, се закани Таравари

iPortal - 02.12.2019

Гостиварскиот градоначалник Арбен Таравари по посетата на две градилишта во градот на инвеститорите им даде рок од една недела да се урнат градбите кои се надвор од одобренијата за градање.

Таравари ќе ги урива дивоградбите во Гостивар

MakPress - 02.12.2019

Гостиварскиот градоначалник Арбен Таравари по посетата на две градилишта во градот на инвеститорите им даде рок од една недела да се урнат градбите кои се надвор од одобренијата за градање.

Градоначалникот Таравари нема да толерира дивоградби во Гостивар

Либертас - 02.12.2019

Гостиварскиот градоначалник Арбен Таравари по посетата на две градилишта во градот на инвеститорите им даде рок од една недела да се урнат градбите кои се надвор од одобренијата за градање.