TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кадаре: Тетово e најпознатиот илиро-албански град на светот

Фактор - 25.11.2022

Албанскиот писател Исмаил Кадаре денеска е прогласен за почесен граѓанин на градот Тетово, а признанието му го додели општината. Советот донесе одлука тој да биде почесен граѓанин. Во своето обраќање, 86-годишниот писател, го нарече Тетово ...

Исмаил Кадаре прогласен за почесен граѓанин на Тетово

Алсат-М - 25.11.2022

Познатиот албански писател, Исмаил Кадаре, денеска беше прогласен за почесен граѓанин на Тетово. Тој пред своите читатели ја истакна важноста на ова признание, опишувајќи го како сон на секој писател, без разлика колку е познат во земјата или во ...

Тетово е „најпознатиот илиро-албански град на светот“, рече писателот Кадаре откако го прогласија за почесен граѓанин

Слободен Печат - 25.11.2022

Во Тетово денеска, на свечена академија, најпознатиот албански писател, Исмаил Кадаре, беше прогласен за почесен граѓанин на градот, а признанието му го додели општината, чијшто совет донесе таква одлука на една од последните седници.

Албанскиот писател Исмаил Кадаре прогласен за почесен граѓанин на Тетово

Сакам да кажам - 25.11.2022

На свечена академија која се одржа во Тетово, светски познатиот писател од Албанија Исмаил Кадаре беше прогласен за почесен граѓанин на Тетово. Ова признание му е доделено откако на една од последните седници на Советот на Општина Тетово советниците ...

Општина Тетово за четири месеци прогласи двајца почесни граѓани, кои не се од Тетово и немаа поврзаност со градот

Слободен Печат - 25.11.2022

Советот на Општина Тетово минатиот месец донесе одлука познатиот светски писател Исмаил Кадаре да биде почесен граѓанин на Тетово. Денеска во Тетово лично писателот Кадаре на свеченост го прими признанието.