TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Против дезинформациите со помош на вештачка интелигенција

Н.Македонија - 02.04.2024

Брзиот напредок на дигиталните технологии и на вештачката интелигенција (ВИ) во изминатиот период целосно ги трансформираше разните аспекти на општеството, вклучувајќи ги и начините на кои се создаваат, се шират и се консумираат информациите.

„НиТколина“ е првата хрватска политичарка генерирана со вештачка интелигенција/ВИДЕО

Вечер Прес - 01.04.2024

„Можемо!“ ја претстави првата хрватска политичарка генерирана од вештачка интелигенција, а нејзиното име е Нитколина. Нитколина е создадена за да се бори против лажните вести и информации за време на оваа изборна кампања, објаснија од „Можемо!“.

Запознајте ја Нитколина: Хрватска доби политичарка создадена со вештачка интелигенција

Слободен Печат - 01.04.2024

Нитколина ќе се бори против лажните вести и информации за време на изборната кампања. Носителот на имагинарната изборна единица „Можеме“ е првата хрватска политичарка создадена со вештачка интелигенција.

ВИДЕО: Хрватска доби прва политичарка создадена со вештачка интелигенција

ТВ21 - 02.04.2024

„Можеме“ ја претстави првата хрватска политичарка генерирана од вештачка интелигенција, а нејзиното име е Нитколина. Таа е создадена за да се бори против лажните вести и информации за време на оваа изборна кампања, велат од Можеме.

ВИДЕО: Хрватска доби прва политичарка создадена со вештачка интелигенција

Zoom - 02.04.2024

„Можеме“ ја претстави првата хрватска политичарка генерирана од вештачка интелигенција, а нејзиното име е Нитколина. Таа е создадена за да се бори против лажните вести и информации за време на оваа изборна кампања, велат од Можеме.