TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Калифорнија со закон забрани ставање лоши лозинки

Иновативност - 11.10.2018

Американската сојузна држава Калифорнија донесе интересен закон со кој се забрануваат лошите лозинки. Со овој потег државата сака да ги зголеми безбедносните стандарди за конектираните уреди кои се произведени или се продаваат во државата.

Чекор кон посигурен интернет: Со закон се забрануваат лошите лозинки!

Факултети - 11.10.2018

Американската сојузна држава Калифорнија донесе интересен закон со кој се забрануваат лошите лозинки, со што сака да ги зголеми безбедносните стандарди за уреди што се произведени или се продаваат во оваа држава.