TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На турска авио компанија ѝ се забранети летови кон ЕУ поради врските со Русија (ВИДЕО)

Канал5 - 02.04.2024

Европската унија ги забрани летовите на турската авиокомпанија Саутвинд ерлајнс. Сопственичката структура на оваа компанија е проблематична за властите на ЕУ кои сметаат дека голем удел имаат руски компании или поединци.

Европската унија и забрани на турска авиокомпанија да лета кон земјите на ЕУ

Вечер Прес - 01.04.2024

ПОРАДИ САНКЦИИТЕ КОН РУСИЈА Турската авиокомпанија „Саутвајнд Ерлајнс“ доби забрана да лета во воздушниот простор на Европската унија. Пред неколку дена тоа го стори и финската Агенција за транспорт и врски која ја извести „Саутвајнд“ дека не може ...

ЕУ воведе забрана за летови на турската „Саутвинд Ерлајнс“ поради врски со Русија

А1 On - 01.04.2024

ЕУ воведе забрана за летање на турскиот авиопревозник „Саутвинд Ерлајнс“ на територијата на Унијата, поради „загриженост за сопственичката структура и оперативната контрола на компанијата“ базирана на сознанијата дека таа е во сопственост на ...

ЕУ воведе забрана за турска авиокомпанија која од Скопје реализираше чартер летови до Анталија

ТВ21 - 01.04.2024

Европската унија воведе забрана за летови на турската авиокомпанија Southwind Airlines, откако тоа првично го направи Финска. Ова следува по сомнежите дека компанијата е контролирана од руски ентитети.

Забрана за летање во земјите на ЕУ на турска авиокомпанија која од Македонија организираше чартер летови за Анталија

Скопје инфо - 01.04.2024

Турската компанија Southwind Airlines, доби забрана за летање во земјите на Европската унија откако првично тоа го направи Финска. Причините за ваквата забрана се сомнежите дека оваа копанија е во сопственост на руски ентитени.

ЕУ ЗАБРАНИ ЛЕТОВИ НА ТУРСКА АВИОКОМПАНИЈА Авионите на „Southwind Airlines“ летаа и од Скопје до Анталија

+инфо - 01.04.2024

Забраната на ЕУ, која веднаш стапува во сила, е во согласност со Регулативата бр. 833/2014, која се однесува на санкциите поврзани со дејствијата на Русија против Украина. Европската унија ги забрани летовите на турската авиокомпанија Southwind ...

ЕУ воведе забрана за летови на турската „Саутвинд Ерлајнс“ поради врски со Русија

Frontline - 01.04.2024

ЕУ воведе забрана за летање на турскиот авиопревозник „Саутвинд Ерлајнс“ на територијата на Унијата, поради „загриженост за сопственичката структура и оперативната контрола на компанијата“ базирана на сознанијата дека таа е во сопственост на ...

ЕУ воведе забрана за летови на турската „Саутвинд Ерлајнс“ поради врски со Русија

MakPress - 01.04.2024

ЕУ воведе забрана за летање на турскиот авиопревозник „Саутвинд Ерлајнс“ на територијата на Унијата, поради „загриженост за сопственичката структура и оперативната контрола на компанијата“ базирана на сознанијата дека таа е во сопственост на ...

ЕУ воведе забрана за летови на турската „Саутвинд Ерлајнс“ поради врски со Русија

Независен - 01.04.2024

ЕУ воведе забрана за летање на турскиот авиопревозник „Саутвинд Ерлајнс“ на територијата на Унијата, поради „загриженост за сопственичката структура и оперативната контрола на компанијата“ базирана на сознанијата дека таа е во сопственост на ...

ЕУ воведе забрана за летови на турската „Саутвинд Ерлајнс“ поради врски со Русија

CivilMedia - 01.04.2024

ЕУ воведе забрана за летање на турскиот авиопревозник „Саутвинд Ерлајнс“ на територијата на Унијата, поради „загриженост за сопственичката структура и оперативната контрола на компанијата“ базирана на сознанијата дека таа е во сопственост на ...

ЕУ воведе забрана за летови на турската „Саутвинд Ерлајнс“ поради врски со Русија

Канал5 - 01.04.2024

Компанијата е со седиште во Анталија, а како нејзин сопственик е регистрирана турската фирма „Кортекс Хаваџилик ве Туризам Тиџарет“. ЕУ воведе забрана за летање на турскиот авиопревозник „Саутвинд Ерлајнс“ на територијата на Унијата, поради ...

НЕМА ДА ЛЕТА НИ ОД СКОПЈЕ: За турската авиокомпанија со руски газди, Саутвинд ерлајнс, ЕУ воведе забрана на целата ...

Пари - 01.04.2024

Европската унија одлучи да го затвори својот возушен простор за летови на турската авиокомпанија Southwind Airlines, по водството на Финска, поради загриженоста за нејзината наводна контрола од страна на руски ентитети.

ЕУ воведе забрана за летови на турската „Саутвинд Ерлајнс“ поради врски со Русија

Zoom - 01.04.2024

ЕУ воведе забрана за летање на турскиот авиопревозник „Саутвинд Ерлајнс“ на територијата на Унијата, поради „загриженост за сопственичката структура и оперативната контрола на компанијата“ базирана на сознанијата дека таа е во сопственост на ...