TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

АКЦИЗА НА ЦИГАРИТЕ ПОВИСОКА за 30% ќе спаси 7.000 животи годишно, а во Буџетот ќе има плус 265 милиони евра

Пари - 07.12.2023

Речиси половина, односно 45,4 отсто од населението во Македонија се пушачи. Од нив, 12,4 проценти се млади лица на возраст од 13 до 15 години, кај кои статистиката забележала дека 30 отсто почнале да пушат пред својата 14 година.

Преку зголемена контрола на тутунот, нови даночни реформи и промена на Законот за пушење до намалување на црните ...

Фактор - 07.12.2023

Панел дискусијата која вчера ја спроведе Тинк Тенк „Аналитика“ на тема пушење, тутунски производи, нивна употреба и мерки од негативните последици јасно укажа дека државата треба да воведе силни мерки кои ќе ја зголемат контролата и ќе ги намалат ...

Нова ера во контрола на пушењето: предизвици, иновации и забрани

МКД - 07.12.2023

На неодамна одржаниот вебинар на италијанскиот Formiche беше претставена брошурата за политиката за здравствена заштита насловена „Рамковна конвенција за контрола на тутунот: предизвици и перспективи за ...

Една третина од младите започнуваат да пушат на 14 години

Иновативност - 07.12.2023

Македонија е една од првите 10 држави во светот по испушени цигари по пушач, а статистиките за младите пушачи од 12 до 15 години изнесуваат 12,4 отсто, соопшти денеска м-р Тамара Мијовиќ Спасова, од „Аналитика“ тинк тенк.

Нова ера во контрола на пушењето: предизвици, иновации и забрани

Локално - 07.12.2023

На неодамна одржаниот вебинар на италијанскиот Formiche беше претставена брошурата за политиката за здравствена заштита насловена „Рамковна конвенција за контрола на тутунот: предизвици и перспективи за СЗО“.

Нова ера во контрола на пушењето: предизвици, иновации и забрани

Пари - 07.12.2023

На неодамна одржаниот вебинар на италијанскиот Formiche беше претставена брошурата за политиката за здравствена заштита насловена „ Рамковна конвенција за контрола на тутунот : предизвици и перспективи за СЗО “.

Нова ера во контрола на пушењето: предизвици, иновации и забрани

Нетпрес - 07.12.2023

Дваесет години по усвојувањето на FCTC, Рамковна конвенција за контрола на тутунот на Светската здравствена организација, постои потреба да се редефинира регулативата на овој сектор, за да се вклучи нова свест за импликациите врз животната средина и ...

Нова ера во контрола на пушењето: предизвици, иновации и забрани

Бизнис Вести - 07.12.2023

На неодамна одржаниот вебинар на италијанскиот Formiche беше претставена брошурата за политиката за здравствена заштита насловена „Рамковна конвенција за контрола на тутунот: предизвици и перспективи за СЗО“.

Нова ера во контрола на пушењето: предизвици, иновации и забрани

Опсервер - 07.12.2023

На неодамна одржаниот вебинар на италијанскиот Formiche беше претставена брошурата за политиката за здравствена заштита насловена „Рамковна конвенција за контрола на тутунот: предизвици и перспективи за СЗО“.

Нова ера во контрола на пушењето: предизвици, иновации и забрани

365 - 08.12.2023

Дваесет години по усвојувањето на FCTC, Рамковна конвенција за контрола на тутунот на Светската здравствена организација, постои потреба да се редефинира регулативата на овој сектор, за да се вклучи нова свест за импликациите врз животната средина и ...