TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

113 Бугари гласале во Скопје до 15 часот

4NEWS - 02.10.2022

До 15 часот на избирачкото место во Амбасадата на Бугарија во Скопје гласале 113 гласачи, јавува репортерот на 4NEWS.mk. Во мирна, фер и демократска атмосфера се спроведува гласањето во текот на целиот ден со засилено полициско обезбедување, поради ...

Во Македонија гласаат само 181 бугарски државјанин

Телма - 02.10.2022

На денешните парламентарни избори во Бугарија, бугарските државјани можат да гласаат и на 7 избирачки места во Македонија. Иако на последниот попис кај нас, нешто над 3.000 се декларираа како Бугари, а бугарските власти тврдат дека се над 100.000, ...

Бугарски медиуми: 100.000 гласачи во Северна Македонија, во првиот половина час не гласал никој

Фактор - 02.10.2022

Бугарските медиуми известуваат дека за „Бугарите во Северна Македонија изборниот ден започнал нормално, со можност за гласање за парламентарните избори во Бугарија во рекордни 7 секции“. Во Конзулатот во Битола гласањето почна во 8 часот по бугарско ...

Под силно полициско обезбедување започна гласањето во Скопје за изборите во Бугарија

4NEWS - 02.10.2022

Точно во 7 часот по локално време годинава во Македонија, на рекорден број избирачки места може да гласаат за вонредните парламентарни избори во Бугарија. Како 7-мо избирачко место годинава беше отворено во градот Велес.

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ВО БУГАРИЈА: Само 181 граѓанин од Македонија се пријавиле за гласање, помалку и од Албанија каде ...

Денешен - 01.10.2022

Бугарската Централна изборна комисија ги објави списоците за онлајн гласање на бугарските парламентарни избори во дијаспората, а може да се заклучи дека поголем интерес за тоа има во Албанија отколку во Македонија.

Каде исчезнаа тие 100 илјади Бугари кои Софија тврди дека живеат во Македонија? – Ги нема ниту тие 3054

Алфа - 01.10.2022

Каде се Бугарите кои Македонија треба да ги внесува во Уставот? За парламентарни избори кои ќе се оддржат утре во Бугарија, од Македонија, за да гласаат онлајн се пријавиле само 181 лице. Бугарската изборна комисија ги објави и со име и презиме на ...

Власта во Софија вели дека има над 100.00 Бугари во Македонија, пописот покажа дека се 3504 а само 181 се пријавиле да ...

MakPress - 02.10.2022

Каде се Бугарите кои Македонија треба да ги внесува во Уставот? За парламентарни избори кои ќе се оддржат утре во Бугарија, од Македонија, за да гласаат онлајн се пријавиле само 181 лице. Бугарската изборна комисија ги објави и со име и презиме на ...

Избори во Бугарија: 100.000 гласачи во Македонија, а во првиот половина час не гласал никој

Нетпрес - 02.10.2022

Бугарските медиуми известуваат дека за „Бугарите во Северна Македонија изборниот ден започнал нормално, со можност за гласање за парламентарните избори во Бугарија во рекордни 7 секции“. Во Конзулатот во Битола гласањето почна во 8 часот по бугарско ...

Во Македонија гласаат само 181 бугарски државјанин за изборите во Бугарија

Фокус - 02.10.2022

На денешните парламентарни избори во Бугарија, бугарските државјани можат да гласаат и на 7 избирачки места во Македонија. Иако на последниот попис кај нас, нешто над 3.000 се декларираа како Бугари, а бугарските власти тврдат дека се над 100.000, ...