TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Швајцарија полека останува без снег

Макфакс - 14.09.2018

Швајцарија, земја позната по луксузни скијачки одморалишта и планински врвови покриени со снег, останува без оваа бела покривка, предупредуваат научниците. Научниците ги анализираа сателитските снимки од изминатите 22 години кои ја покриваат целата ...

На Швајцарија и снемува снег – познатиот ски-центар изгуби 1/5 од снегот од глобалното затоплување!

Иновативност - 13.09.2018

Во Швајцарија, позната по своите луксузни ски-ресорти и прекрасни снежни планини снемува снег, покажува најновото научно истражување. Врвните сателитски податоци покажуваат дека популарната дестинација за зимски одмор во изминатите 12 години ...

Науниците сметаат дека Швајцарија ќе остане без снег

Press24 - 14.09.2018

Швајцарија, е една од земјите со најдобри скијаки одморалшта и планински врвови покриени со снег, но во иднина швацарците можат да останат без снег, предупредуваат научниците. Научниците ги анализираа сателитските снимки од изминатите 22 години кои ...

Науниците сметаат дека Швајцарија ќе остане без снег

USB - 14.09.2018

Швајцарија, земја позната по луксузни скијачки одморалишта и планински врвови покриени со снег, останува без оваа бела покривка, предупредуваат научниците. Научниците ги анализираа сателитските снимки од изминатите 22 години кои ја покриваат целата ...